Yerba Mate Green NATIVA BOSQUE 400g
Mieszanka yerba mate green, stanowiącej 95% całości oraz leśnych owoców: jeżyny, róży i jałowca. Mięsiste liście cięte w duże kawałki 5 mm oraz szlachetne leśne, naturalne i pachnące zdrowe jeżyny. To produkt z najwyższej półki. Z tego gatunku mate green tworzone są najbardziej doceniane na rynku mieszanki wzbogacane ziołami i owocami.
Yerba Mate Green NATIVA BOSQUE polecana jest osobom początkującym, które obawiają się smaku tradycyjnej wędzonej i gorzkiej yerba mate. Leśne dodatki to sekrety jej wyjątkowego smaku, w którym nie wyczujemy charakterystycznej dla niektórych gatunków mate goryczy.
Yerba ta zachwyca zapachem leśnych owoców, otulonych wiekowymi drzewami w środku lata i będących od wieków źródłem zdrowia. Ta yerba mate zadowoli większość początkujących mateistów. Może być także wspaniałym prezentem dla osób spoza Polski, przybliżając im nasze regionalne leśne zakątki! Yerba Mate Green NATIVA BOSQUE sprawdzi się zarówno, jako terere, zalana lodowatą wodą z kostkami lodu, jak i przygotowana tradycyjnie - na ciepło.
Owoc dzikiej róży ma działanie wzmacniające, dostarcza niezbędne witaminy, moczopędne, żółciopędne, ściągające i jest stosowany jako środek leczący przeziębienie, choroby grypopodobne, w rekonwalescencji po ciężkich chorobach i zabiegach chirurgicznych, po radioterapii i chemioterapii, w niedoborze witamin, kruchość naczyń włosowatych, w nieżytach układu pokarmowego, chorobie wrzodowej żołądka, w łagodnych stanach zapalnych nerek i dróg moczowych, reumatoidalnym zapaleniu stawów.
Wyciągi z owoców jałowca pobudzają przesączanie moczu w kłębuszkach nerkowych, wzmagają wydalanie moczu, a wraz z nim kwasu moczowego i chlorku sodu. Polepszają obwodowe krążenie krwi wzmacniają akcję serca. Jałowiec należy do roślin fitoncydowych, czyli zawierających składniki hamujące rozwój bakterii, pierwotniaków i grzybów patogennych.
Jeżyna należy do najstarszych roślin leczniczych, w fitoterapii wykorzystuje się głównie jej liście. Owoc jest pełen witamin i wspaniałego aromatu.
Składniki: Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 95% - kraj poch. Brazylia, jeżyna owoc, dzika róża pestki, jałowiec owoc, aromat.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Sposób parzenia: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.