Yerba Mate Green Green Limao Bio 400g
Yerba Mate Bio Green Organic Bio Limonka !
Ręcznie zebrane liście mate ze starych lasów górnej doliny Taquari z dodatkiem pozyskanych z organicznych plantacji kawałków soczystej rosnącej w ciepłym, tropikalnym werbeny cytrynowej zwanej też lippią trójlistną. Ta nasłoneczniona Mate Green to energetyczna petarda dodatkowo z dużymi kawałkami trawy cytrynowej i odświeżającej organicznej mięty. Wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych organiczne czystych miejsc. Możesz mieć pewność, że otrzymujesz mate premium.
Prosto z plantacji, po 2 -3 miesiącach od zbioru dostajemy najmocniejszą z despalad pośród mate green, z brazylijskich plantacji ekologicznych.
Uprawiana i przechowywana bez żadnych szkodliwych środków ochrony roślin i nawozów. Posiada dwa certyfikaty Agrobiotest i ECOCERT - 100% gwarancji.
Mate green Organic to 95% duże liście i 5% to drobne patyczki z serc liści.
Magnez-życiodajny pierwiastek z yerba mate
Yerba Mate Green Organic to bomba z magnezem, tak potrzebnym nam Europejczykom mieszkającym na północy. Już jedna porcja 50 g przygotowana z 500 ml wody w temperaturze 75 st. C zapewnia nam 65% dziennego zapotrzebowania na ten tak potrzebny naszym sercom pierwiastek. Pozbawione pestycydów liście z nie wyjałowionej ziemi wraz z czystą wodą. To jedno z najlepszych postaci. Właśnie magnez z mate metabolizuje się naturalnie. Dobry posiłek złożony z warzyw i owoców oraz tykwa z mate to całkiem dobre połączenie.
Delikatny smak Yerba Mate Green Limao
Yerba Mate Green w odróżnieniu od argentyńskich i paragwajskich Mate Green rośnie w zróżnicowanym terenie i przyjaźniejszym środowisku.
Dzięki temu ma delikatny i przyswajalny smak, mniej goryczy . Trzeba tu wspomnieć, że moc mate jest zależna od wielu czynników np.: stanem gleby, nasłonecznieniem/ ocienieniem, wysokością krzewu, czasem zbioru oraz końcową obróbką.
Czystość Yerba Mate Green
Yerba Mate Green organika nie podlega w czasie produkcji radiacji, poziom azotanów i ciężkich metali jest zerowa. Trudno dziś w uprzemysłowionej produkcji rolnej znaleźć takie produkty. Ciesz się Mate Green Organic i pozwól innym spróbować naparu danego przez Bogów Indianom Guarani. Organiczną mate warto serwować w restauracjach, hotelach i wszystkich innych miejscach, to właśnie w ten sposób dodajemy swoją cegiełkę do tworzenia zdrowego, spokojnego społeczeństwa.
Dlaczego my i dlaczego mate green ? Przede wszystkim dlatego, że współpracujemy z najwyższej jakości produktem, pochodzącym z brazylijskiej plantacji. Nasz personel jest potężny, twórczy, pomocny i wiemy o yerba mate na prawdę dużo. Dlaczego yerba staje się tak popularna i dlaczego powinieneś o tym wiedzieć? To się dzieje z kilku powodów. Po pierwsze, rośnie na świecie zainteresowanie naturalnymi produktami, które poprawiają kondycję psychiczną i fizyczną. Wśród nich Guarana, Acai, Goji, itp. To się wciąż rozwija i łączy się z tendencją do spożywania odżywczej żywności, kultury ciała i zdrowia.
W konsekwencji widzimy to teraz wokół nas, na ulicach-jogging, w sklepach ze zdrową żywnością, nowych barach i restauracjach z nowoczesnymi i zdrowymi potrawami, w programach telewizyjnych. Najważniejsze co tutaj mamy: yerba mate zawiera teobrominę, teofilinę, kofeinę i polifenole. Wszystkie te alkaloidy są dostarczane w naparze na raz w formie, którą nasz organizm jest w stanie przyswoić i łatwo metabolizować. Mamy wszystko to, co pochodzi z kakao, zielonej herbaty i kawy, plus witaminę B1 i magnez, w jednym naparze. Dlatego ten produkt jest najlepszy na rynku yerba mate. Najważniejsze jest dla klientów to, że ta yerba mate zawiera czyste ekologiczne liście, w których są minerały i witaminy. Nie zawiera patyczków i nie jest gorzka. Może być oferowana klientom, którzy chcą spróbować yerba mate, a ten produkt nie zniechęci ich gorzkim smakiem i dziwnym wyglądem.
Idealna dla wszystkich zaczynających przygodę z yerba mate. Mate Bio Green zawiera dużo mniej goryczy w stosunku do yerba mate argentyńskiej i paragwajskiej.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.
Numer partii/ Najlepiej spożyć przed- znajdują się na opakowaniu produktu
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Składniki: yerba mate green (Ilex Paraguariensis) BIO 75% - kraj poch.: Brazylia, trawa cytrynowa BIO (10%), mięta BIO, werbena cytrynowa ziele BIO. Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temp. 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Certyfikat Ekologiczny Producenta PL-EKO-07-12921.
Produkt ekologiczny. Certyfikat Ekologiczny Producenta PL-EKO-07-12921.