Yerba Mate Green NATIVA TERERE 400 g
Organiczna i wzmacniająca: Yerba Mate Green NATIVA Ashwagandha
Brazylijska niepalona, yerba mate green, która działa orzeźwiająco wraz z dodatkiem indyjskiej ashwagandhy, ziela używanego w medycynie ayurvedyjskiej od tysięcy lat. Działanie jest tu jeszcze wzmocnione werbeną cytrynową.
Synergicznie działająca mate green, ashwagandha i werbena cytrynowa.
Zdrowe pobudzenie i poczucie relaksu, odtruwanie i odżywianie organizmu, orzeźwienie ciała i umysłu! Delikatna w smaku i idealna dla osób, które szukają zdrowszej i łagodniejszej dla żołądka yerba mate. Mate Green
NATIVA TERERE Ashwagandha będzie świetna w upały, jako terere: zalana lodowatą wodą z kostkami lodu w upały.
Jesienią i zimą, swym odżywczym, cytrusowym aromatem przypomni ciepłe lato. Można ją bowiem także przyrządzać na ciepło. Smak całości jest bogaty, a jednocześnie subtelny, dzięki czemu mieszanka zadowoli zarówno początkujących mateistów jak i doświadczonych smakoszy yerba mate.
Ashwagandha czyli witania ospała, to ziele pochodzące z Indii i oznacza „zapach konia”: dodaje mocy, wytrzymałości i siły, jaką mają te potężne zwierzęta! W Ajurwedzie ma działanie uspokajające, odmładzające, odtruwające i usuwające skutki stresu, wzmacniające, zwiększające popęd płciowy i zwiększające funkcje rozrodcze. Stosowana jest w dolegliwościach żołądkowych, w gruźlicy, wyniszczeniu organizmu, osłabieniu i utracie sił życiowych, powiększeniu i obrzęku węzłów chłonnych, w zaburzeniach oddechu, ciężkim oddechu, astmie, niepłodności u kobiet i impotencji u mężczyzn, w zespole przewlekłego zmęczenia, stanach lękowe, stresowych i depresyjnych, trudnościach adaptacyjnych, zaburzeniach pamięci i kojarzenia, chorobie wrzodowej, nadciśnieniu, niedoczynności tarczycy, zaburzeniach snu.
Wyciągi z werbeny mają właściwości przeciwzapalne i obkurczające naczynia krwionośne, chronią organizm przed drobnoustrojami, wolnymi rodnikami, nawet grzybami, wspierają usuwanie toksyn z organizmu i prawidłowe funkcjonowanie całego układu trawiennego, redukują problemy metaboliczne, pomagają w zwalczaniu nadwagi, poprawiają proces trawienia, mają działanie przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne, łagodzą objawy stresu i dolegliwości z nim związane, takie jak bóle głowy czy nerwobóle.
Skórka cytrynowa dopełnia orzeźwiający aromat całości i dodaje kolejną pachnącą nutę
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 97%
- skórka cytryny,
- ashwagandha sproszkowana,
- werbena cytrynowa
- aromaty
kraj pochodenia: Brazylia
Sposób parzenia w skrócie:
- umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.