Yerba Mate Energy + Yerba Mate Mas Energia Guarana
Yerba Mate Green Energy 400 g + Yerba Mate Green Mas Energia Guarana 200 g
Yerba Mate Green Energy to niezwykle energetyzująca mieszanka o niepowtarzalnym smaku i charakterze. To połączenie brazylijskiej mate green - szlachetnej odmiany yerba mate - z ziołowymi dodatkami zapewniającymi poprawę koncentracji oraz zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia. Mate green to szlachetna odmiana yerba mate, pozyskiwana z ostrokrzewu paragwajskiego uprawianego tylko na ocienionych plantacjach, starannie czyszczonego z mikroorganizmów i suszonego bez użycia dymu. Energię, wzmocnienie i działanie spowalniające starzenie w tej mieszance obok yerba mate i zielonej herbaty gunpowder, dają zioła: korzeń żeń-szenia syberyjskiego, skrzyp polny i owoc Camu Camu.
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana to mieszanka polecana osobom, które cenią mocne pobudzenie i delikatny smak. Główny składnik to Mate Green z Brazylii. Najwyższa półka mate. Zawiera ok. 95 % listków i 5% patyczków. To właśnie z tej zielonej mate wychodzą najznamienitsze mieszanki z ziołami, owocami i dodatkami. Cięta na grubość 5 mm.
Składniki:
Yerba Mate Green Energy:herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) 91% - kraj poch. Brazylia, camu camu, owoc kolendry, skrzyp polny, zielona herbata Gunpowder, owoc czarnego bzu, korzeń żeń- szenia syberyjskiego, aromat.
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana: 93% yerba mate, 7% dodatków w różnych proporcjach: guarana, płatki bławatka, kwiat nagietka, mięta, trawa cytrynowa.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Yerba Mate Green Energy: Do naczynia z bombillą wsypać susz uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C, nie mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można zalewać do 7 razy.
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana: Wsyp do naczynia yerba mate (nieco ponad połowę). Połóż dłoń na wierzchu naczynia i odwróć je do góry nogami. Powoli przechyl naczynie prawą stroną do góry, tak aby susz ułożył się na ukos. Umieść bombillę w pustej przestrzeni, zalej gorącą wodą o temperaturze 70-80 st. C. Odczekaj 3 minuty. Możesz zaparzyć tę samą porcję liści kilka razy. Możesz użyć ciepłej lub zimnej wody.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu, w temp. pokojowej.
Dane producenta/dystrybutora:
"Oranżada" Robert Derlatka, ul. Batorego 42/24 05-400 Otwock