EL GAUCHO TRADICIONAL
Skład: yerba mate. Masa netto: 500g.
Kraj pochodzenia: Argentyna, pakowana w Polsce.
Podstawą El Gaucho Tradicional jest susz pochodzący z plantacji w prowincji Misiones. Klasyczna yerba, ale ze zmniejszoną zawartością pyłu. Grube oraz średnie liście i gałązki. Przyjemna w smaku i pobudzająca.
Sposób przygotowania:
- wsyp susz yerba mate do naczynka (1/3 - 3/4 objętości naczynia)
- przykryj naczynie dłonią, odwróć i potrząśnij kilka razy,
- postaw naczynie,
- wlej wodę o temperaturze około 60 stopni Celsjusza (mniej niż połowę naczynia)
- włóż bombillę do naczynia w miejscu, gdzie jest najwięcej wolnej przestrzeni,
- dolej gorącej, ale nie wrzącej wody (75 stopni Celsjusza)
- po około 3-5 minutach można pić gotową yerbę.
Długi termin przydatności, o szczegóły można pisać lub dzwonić.
Paczki wysyłane najczęściej tego samego dnia.