Colon Moringa Katuava Burrito 500g
Tradycyjna, paragwajska mieszanka listków i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, silnie pobudzająca. Yerba posiada dodatek ziół: moringi olejodajnej (Moringa Oleifera), katuavy (Psidium Cincereum), burrito (Aloysia Polystachya). Dzięki składnikom ziołowym posiada delikatny, ziołowy smak i aromat. Dzięki zawartości burrito, zbliża smak do mięty, poprzez dodatek korzenia katuavy uzyskuje dość ostry posmak, który moringa swoją wyczuwalną słodyczą łagodzi. Mieszanka świetnie smakuje na ciepło, ale równie dobrze w wersji terere (na zimno), stanowiąc doskonałe orzeźwienie.
Zioła, zawarte w tej yerbie stanowią wyjątkową mieszankę substancji odżywczych. Moringa, zaliczana do najzdrowszych do spożycia produktów (superfoods), nazywana drzewem długowieczności obfituje w witaminy. Katuava, znana w Ameryce Południowej jako afrodyzjak, oprócz poprawy kondycji seksualnej, dobrze wpływa na pamięć, koncentrację, wspiera odporność organizmu. Burrito natomiast reguluje pracę układu trawiennego, ma działanie moczopędne i pomaga w radzeniu sobie ze stresem. Warto dodać, że ten rodzaj yerby posiada dodatkowe działanie antybakteryjne i antywirusowe, nie zawiera sztucznych aromatów.
Intensywna yerba bez sztucznych dodatków i środków aromatyzujących. Wygodne, podwójne opakowanie, zabezpiecza przed rozsypywaniem się produktu i zachowuje jego długotrwały aromat
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 78%, moringa (14%), burrito (6%), katuava (2%).
Kraj pochodzenia: Argentyna
Tradycyjny sposób parzenia- w Ameryce Płd. susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, aż do utraty jego walorów smakowych. Alternatywnie susz można zalewać wodą z lodem.
Numer partii/ Najlepiej spożyć przed- znajdują się na opakowaniu produktu.