Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Argentyna
Składniki: yerba mate, mięta polej, mięta pieprzowa, mięta, aromaty ziołowe
Smak i aromat: cierpki, gorzki, ziołowy, wyraźny posmak i aromat mięty
Działanie: lekko pobudza, orzeźwia,
Inne: zawiera mieszankę ziół , bogata w witaminę B1, idealna do tereré
Yerba mate CBSé Hierbas Serranas to produkt z rodziny "CBSé compuesta", w skład której wchodzą CBSé Hierbas de los Andes i CBSé Hierbas Serranas.
Duże opakowanie niepowtarzalnej w smaku yerby o równie niezwykłym działaniu orzeźwiającym. Naturalne olejki z mięty pieprzowej idealnie komponują się z aromatem yerby - dzięki temu powstaje napój dokonały. To jest yerba całodobowa, ponieważ kiedykolwiek by się jej nie napić, zawsze doskonale smakuje. Jest mniej intensywna w smaku niżeli mocne wersje yerby, ale równie pyszna i skuteczna w działaniu. Zlikwiduje zmęczenie i świetnie orzeźwi.
Yerba mate CBSé Hierbas Serranas - górskie zioła - to wyjątkowa kompozycja tradycyjnej yerba mate i górskich ziół - z wyraźną dominacją mięty. Mieszanka ziół łagodzi różnorodne dolegliwości układu pokarmowego i wątroby. Yerba mate CBSé Hierbas Serranas - została opracowana dla tych, którzy chcą spróbować czegoś więcej niż zwykłej yerby.
Yerba Mate można parzyć w wodzie o każdej temperaturze!
1. Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
3. Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
4. 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
5. Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar.