Opis i działanie yerba mate:
Naturalnie słodzona Yerba w argentyńskim stylu. Jest to nowa wersja poprzedniego CBSe Endulzada, tym razem słodzona stevią. Endulife to yerba mate z odpowiednią ilością naturalnej słodyczy. Receptura została opracowana przez znanego w Ameryce Południowej dietetyka Dr Cormillot. Stevia to naturalnie słodki dodatek. Kolejny cud natury z Ameryki Południowej. Można śmiało stwierdzić, iż warto sobie osłodzić życie delikatną yerbą od CBSe. Doskonała do codziennego użytku.
Zawartość opakowania:
Listki, patyczki w obecności pyłu (yerba mate), Liście stevia reubadiana
Smak i aromat yerba mate:
Klasyczna yerba o dymnym aromacie. Cierpki, gorzkawy smak tonuje naturalna słodycz stevii. Takie połączenie jest całkowicie zgodne z tradycją.
Dodatkowe informacje:
Doskonała yerba mate w słodkim wydaniu. Jeśli lubisz klasyczny smak o typowym aromacie, ale tęsknisz za słodyczą, to CBSe Endulife jest właśnie dla Ciebie. Może stanowić łagodne wejście w świat yerba mate dla początkujących. Receptura opracowana przez słynnego dietetyka dr Alberto Cormillot'a
Yerba Mate można parzyć w wodzie o każdej temperaturze!
1. Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
3. Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
4. 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
5. Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar.