CBSe Frutos Del Bosque
Yerba Mate to argentyńska yerba mate - połączenie liści i patyczków z dodatkiem aromatów truskawki, maliny i borówki.
W mieszance znajdziemy również pokruszone łodyżki i serca liści. Yerba mate ta jest idealna dla osób o dużym pragnieniu, które lubią nieoczywiste smaki.
Połączenie aromatu owoców z suszem yerba mate daje oryginalny smak.
Delikatny aromat nawadnia organizm i działa pobudzająco, jest dobrym wyborem zarówno dla osób, które zaczynają swoją przygodę z yerba mate, jak i dla smakoszów z dłuższym stażem.
Ogromnym plusem jest to, że bardzo dobrze smakuje w wersji na ciepło i na zimno.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 97%, dzika róża, aromat owocowy: truskawka, borówka i malina.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.