Yerba mate Campesino Burrito 500g
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
1 kg paragwajskiej doskonałej yerba mate.
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
Jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku.
Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate z goryczką w smaku i dodatkiem prawdziwej guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje naturalnym dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy.
Dla każdego konesera Yerba Mate, który oczekuje od naparu z ostrokrzewu paragwajskiego konkretnych właściwości oraz tradycyjnych nut smakowych. Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania. Wywar posiada silne działanie typowe dla yerba mate.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów ! Pij z umiarem.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 97 %, kraj poch.: Paragwaj, guarana sproszkowany owoc 3%.
Sposób parzenia: Sposób parzenia: wsypać około 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Yerba mate Campesino Burrito y Te Verde 500g
Kolejna z ciekawych mieszanek w naszej kolekcji - Campesino Burrito & Green Tea to połączenie paragwajskiej yerba mate, zioła Burrito (Aloysia Polystachya) oraz zielonej herbaty (Camellia sinensis).
Susz ma postać rozdrobnionych listków, patyczków, gałązek i pyłu.
Całość aromatyzowana jest orzeźwiającym olejkiem miętowym. Campesino to jeden z najmocniej pobudzających rodzajów mate, który oddaje swoją moc nawet po kilkukrotnym zaparzeniu. Efekt ten wzmacnia dodatek w postaci zielonej herbaty, również znanej ze swoich właściwości pobudzających. Dopiero po kolejnych zaparzeniach przynosi relaks i odprężenie.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 91,8%, burrito (6%), zielona herbata (2%), aromat miętowy.
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.