ZESTAW 2X 0,5 KG
Campesino Katuava 500g +
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
YERBA MATE CAMPESINO KATUAVA + GINSENG 500 G
Rześkość, orzeźwienie, witalność - to wszystko znajdziesz w naparze prosto z Paragwaju.
W skład tej mieszanki, która po otwarciu opakowania uderza nas przyjemnym zapachem, wchodzi susz ostrokrzewu (patyczki i listki) oraz catuaba (Erythroxilum catuaba), żeń-szeń (Panax ginseng) i cedron (inaczej werbena cytrynowa, Aloysia triphylla).
Aromat wzmocniony został olejkiem miętowym i cedronowym. Czego możesz po niej oczekiwać? Oprócz tradycyjnego pobudzenia gwarantowanego przez yerbę odczujesz korzyści płynące z zawartych w niej dodatków. Bo każda z obecnych tu roślin oddaje pijącym wiele korzyści.
Katuava to roślina, która kiedyś nosiła przydomek "to co daje siłę Indianom". Warto wspomnieć, że chodziło tu nie tylko o krzepę do wykonywania codziennych obowiązków i wzmocnienie odporności, ale również potencję. Katuava jest bowiem uważana za jeden z najsilniejszych naturalnych afrodyzjaków. Żeń-szeń stosowany jest od ponad 4 tysięcy lat. To potężne zioło, które zostało bardzo dokładnie przebadane, głównie w XX wieku, znane jest na całym świecie ze swych wspaniałych właściwości leczniczych. Cedron to częsty gość w mieszankach yerba mate. Nadaje im kuszący, cytrusowo - ziołowy zapach i smak. Wnosi radość dla zmysłów.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 98,5%, katuava (1%), aromat miętowy, aromat werbeny cytrynowej, żeń-szeń (0,1%)
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób parzenia w skrócie:
- Umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
Jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku. Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate z goryczką w smaku i dodatkiem prawdziwej guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje naturalnym dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy. Dla każdego konesera Yerba Mate, który oczekuje od naparu z ostrokrzewu paragwajskiego konkretnych właściwości oraz tradycyjnych nut smakowych.
Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania.
Wywar posiada silne działanie typowe dla yerba mate.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów! Pij z umiarem.
Składniki:yerba mate (Ile x Paraguariensis) 97 %, guarana sproszkowany owoc 3%.
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób parzenia: wsypać 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.