Campesino Katuava 500g
Rześkość, orzeźwienie, witalność - to wszystko znajdziesz w naparze CAMPESINO KATUAVA + GINSENG, prosto z Paragwaju.
W skład tej mieszanki, która po otwarciu opakowania uderza w nos przyjemnym zapachem, wchodzi susz ostrokrzewu (patyczki i listki) oraz catuaba (Erythroxilum catuaba), żeń-szeń (Panax ginseng) i cedron (inaczej werbena cytrynowa, Aloysia triphylla).
Aromat wzmocniony został olejkiem miętowym i cedronowym. Czego możesz po niej oczekiwać? Oprócz tradycyjnego pobudzenia gwarantowanego przez yerbę odczujesz korzyści płynące z zawartych w niej dodatków. Bo każda z obecnych tu roślin oddaje pijącym wiele korzyści.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 98,5%, catuaba (1%), aromat miętowy, aromat werbeny cytrynowej, żeń-szeń (0,1%).
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
Jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku.
Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate z goryczką w smaku i dodatkiem prawdziwej guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje naturalnym dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy.
Dla każdego konesera Yerba Mate, który oczekuje od naparu z ostrokrzewu paragwajskiego konkretnych właściwości oraz tradycyjnych nut smakowych. Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania. Wywar posiada silne działanie typowe dla yerba mate.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów ! Pij z umiarem.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 97 %, kraj poch.: Paragwaj, guarana sproszkowany owoc 3%.
Sposób parzenia: Sposób parzenia: wsypać około 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.