Campesino Hierbas Naturales 500g
Jeśli kochasz orzeźwiający smak mięty, spodoba Ci się i ta propozycja: paragwajska mate Campesino Hierbas Naturales to połączenie mocno pobudzającego, rozdrobnionego suszu listków, gałązek, patyczków oraz mięty i aromatu olejku miętowego.
To zestaw idealny na upalne dni, kiedy brakuje napędu do działania – wzrost sił płynący z mate i zmniejszenie uczucia gorąca, które zapewnia mięta, sprawią, że staniesz na nogi nawet po całym dniu pracy czy nieprzespanej nocy.
Jeśli więc szukasz pobudzenia bez napięcia i niepokoju, jaki przynosi kolejna filiżanka kawy, yerba mate Campesino Hierbas Naturales może być dla Ciebie idealnym wyborem. Nawet po kilku zaparzeniach będzie smakować tak samo dobrze i dawać pożądane efekty bez skutków ubocznych.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 94,7%, mięta pieprzowa, aromat miętowy.
Kraj pochodzenia: Paragwaj.
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
Jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku.
Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate z goryczką w smaku i dodatkiem prawdziwej guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje naturalnym dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy.
Dla każdego konesera Yerba Mate, który oczekuje od naparu z ostrokrzewu paragwajskiego konkretnych właściwości oraz tradycyjnych nut smakowych. Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania. Wywar posiada silne działanie typowe dla yerba mate.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz z dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów ! Pij z umiarem.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 97 %, kraj poch.: Paragwaj, guarana sproszkowany owoc 3%.
Sposób parzenia: Sposób parzenia: wsypać około 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.