Yerba Mate Campesino Clasica paragwajska 50g :
Pijąc yerba mate Campesino Clasica sięgasz po susz rośliny z rejonu Cuenca del Plata. Klimat subtropikalny i ciepły atlantycki wiatr sprawiają, że rosnący tam ostrokrzew ma optymalne warunki do rozwoju. W efekcie osiąga wysokość nawet do osiemnastu metrów. Kontrolowane zbiory i produkcja na terenie małych, lokalnych plantacji gwarantują, że otrzymujesz z niego tylko to, co najlepsze. Listki w tym opakowaniu są dość mocno zmielone i pyliste, dlatego polecamy Campesino Clasico przede wszystkim osobom, które już wiedzą z czym się je, albo raczej pije, yerba mate. To jeden z najmocniejszych gatunków dostępnych w naszym sklepie. Pod wpływem wyrastania w odpowiednim klimacie i dobranego sposobu produkcji yerba ta zawiera więcej kofeiny niż inne susze i mieszanki. Będzie więc odpowiednim wyborem, jeśli potrzebujesz solidnego zastrzyku energii i lubujesz się w mocnym smaku z tradycyjną goryczką. Yerba mate nie tylko pobudza, ale także uzupełnia poziom minerałów, przez co staje się poważnym konkurentem dla kawy. Posmakuj ziołowego pobudzenia i odkryj, jak szybko jesteś w stanie pozbyć się zmęczenia i odświeżyć umysł, jednocześnie dbając o swoją odporność i co nie mniej istotne - piękny wygląd.
UWAGA : Zdjęcie przedstawia oryginalną paczkę produktu. Susze przesypywane są w sterylnych warunkach na opakowania 50g .
Składniki: yerba mate ((Ilex paraguariensis) 100%
Tradycyjny sposób parzenia - w Ameryce Płd. susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, aż do utraty jego walorów smakowych. Alternatywnie susz można zalewać wodą z lodem.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Numer partii/ Najlepiej spożyć przed- znajdują się na opakowaniu produktu.
Dystrybutor: "Oranżada" Robert Derlatka
05-480 Karczew, ul. Ślusarska 10/7
Ulotka dołączona do paczki.