Campesino Cedron z cytryną
W jej skład wchodzi rozdrobniony susz patyczków, gałązek i listków ostrokrzewu paragwajskiego wzbogacony dodatkiem mięty pieprzowej.
Mieszanka została aromatyzowana cedronem, czyli olejkiem werbeny cytrynowej. Cedron to jedno z najbardziej docenianych ziół rosnących w Ameryce Łacińskiej i częsty dodatek do mate.
Campesino Cedron to idealny wybór dla osób, które potrzebują mocniejszego pobudzenia - jest to mate wyjątkowej mocy, która sprawdzi się po nieprzespanej nocy, podczas sesji nauki czy w trakcie wyjątkowo wymagającej pracy lub dużego wysiłku.
W jej smaku pierwsze skrzypce gra mięta, której nie ustępuje cytryna. Smakuje świetnie w wersji na gorąco, jak i na zimno, pita jako letni napój terere.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 94,4%, werbena cytrynowa (5%), aromat miętowy, aromat werbeny cytrynowej.
Yerba Mate Mateine Guarana 500g
Jedna z najmocniejszych yerba mate dostępnych na rynku.
Tradycyjna klasyczna paragwajska Yerba Mate z goryczką w smaku i dodatkiem prawdziwej guarany. Doskonale dostarcza mocy i ujmuje naturalnym dymnym posmakiem i aromatem. Same listki, patyczki i pył yerbowy tak ważny dla utrzymania mocy.
Dla każdego konesera Yerba Mate, który oczekuje od naparu z ostrokrzewu paragwajskiego konkretnych właściwości oraz tradycyjnych nut smakowych. Guarana wprowadza ciekawe urozmaicenie, które wyczuwalne jest w naparze do 7 zalania. Wywar posiada silne działanie typowe dla yerba mate.
W lecie cudownie odświeża i orzeźwia jako terere wraz dodatkiem lodowatego soku i owoców.
Sugerowana porcja tylko 20 gramów ! Pij z umiarem.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 97 %, kraj poch.: Paragwaj, guarana sproszkowany owoc 3%.
Sposób parzenia: Sposób parzenia: wsypać około 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, lub wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.