Yerba Mate Campesino CEDRON 250g
Campesino Cedron to yerba mate pochodząca z Paragwaju. W jej skład wchodzi rozdrobniony susz patyczków, gałązek i listków ostrokrzewu paragwajskiego wzbogacony dodatkiem mięty pieprzowej. Mieszanka została aromatyzowana cedronem, czyli olejkiem werbeny cytrynowej. Cedron to jedno z najbardziej docenianych ziół rosnących w Ameryce Łacińskiej i częsty dodatek do mate. Charakteryzuje się nie tylko wyrazistym, przyjemnym aromatem cytryny, ale także licznymi korzyściami dla zdrowia: wspomaga trawienie, wspiera oczyszczające funkcje wątroby, niweluje nieprzyjemną woń z ust.
Podobne działanie ma mięta pieprzowa: poprawia trawienie, jest znana również jako jeden z naturalnych środków na migreny i bóle głowy o umiarkowanym nasileniu. Oprócz tego wspomaga leczenie opryszczki. Campesino Cedron to idealny wybór dla osób, które potrzebują mocniejszego pobudzenia - jest to mate wyjątkowej mocy, która sprawdzi się po nieprzespanej nocy, podczas sesji nauki czy w trakcie wyjątkowo wymagającej pracy lub dużego wysiłku. W jej smaku pierwsze skrzypce gra mięta, której nie ustępuje cytryna. Smakuje świetnie w wersji na gorąco, jak i na zimno, pita jako letni napój terere.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 94,4%, werbena cytrynowa (5%), aromat miętowy, aromat werbeny cytrynowej.
Sposób parzenia w skrócie:
- umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.