Yerba Mate Campesino Anis 500g
Pochodzący z najczystszych regionów Paragwaju rozdrobniony susz składający się z patyczków, gałązek i listków ostrokrzewu paragwajskiego.
Wyjątkową cechą tej mate jest nietypowy zapach - została ona aromatyzowana olejem z anyżu. To niezwykle aromatyczna roślina, która wypełnia swoją wonią całe pomieszczenie. Anyż to wspaniała przyprawa, ale też ceniony środek w lecznictwie ludowym, stosowany od wieków. W Europie anyż rozpowszechnił się w IX wieku, za czasów Karola Wielkiego. Jest składnikiem wielu słodyczy, likierów i wódek.
Campesino Anis to napar o właściwościach mocno pobudzających, a jednocześnie charakterystyczny i lekko słodkawy, wyrazisty smak anyżu, łagodzi cierpkość naparu i goryczkę yerby.
Wystarczy zaparzyć go jak zwykle na ciepło, w temperaturze od 70 do 80 stopni, lub na zimno i sączyć do dna!
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 99,6%, aromat anyżowy 0,4%
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób parzenia w skrócie:
- umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.