Amanda
AMANDA SELECCION ESPECIAL 500G
Rozmiar opakowania: 500 g
Najlepiej spożyć przed: 2025-07-05
Klasyczna mate, produkowana z selekcjonowanych liści. Składa się z listków, patyczków i pyłu. Produkowana w Argentynie przez potomków polskich emigrantów. Smak wytrawny, dłużej utrzymujący się, niż w wersjach tradycyjnych.
SKŁADNIKI:
yerba mate
STOSOWANIE:
1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia.
2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce.
3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia.
4. Włóż bombillę i zalej wodą o temp. 70-80°C (można również zalać zimną wodą)
5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.