YERBA MATE AMANDA NARANJA
Romans ostrokrzewu paragwajskiego z tropikalną pomarańczą ma w sobie moc smaku i gwarantuje znakomity efekt pobudzenia. Zielony soczysty susz pochodzi z brazylijskiej Parany, gdzie dorasta w dzikim tropikalnym lesie w cieniu drzew araukarii chilijskiej. Dzięki temu susz jest soczysty i świetnie komponuje się z oryginalnymi dodatkami. Trudno o niej zapomnieć. Spróbuj raz, wrócisz wielokrotnie.
Skład yerba mate
Grubo cięte zielone listki praktycznie bez patyczków i pyłu, skórka pomarańczy, listki pomarańczy, 100% naturalny wegański aromat.
Smak i aromat yerba mate:
Dzięki skórce pomarańczy aromat cechuje naturalna owocowa głębia. Jej lekko orzeźwiająca cytrusowa goryczka wspaniale łączy się ze szlachetnym zielonym suszem. Idealna harmonia! Zielone listki w otoczeniu biało-pomarańczowych elementów wyglądają kusząco.
Yerba Mate można parzyć w wodzie o każdej temperaturze!
1. Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
3. Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
4. 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
5. Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar.