Yerba Mate Amanda Elaborada con palo
Pojemność: 500g
Producent: La Cachuera S.A.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Skład: 100% ostrokrzew paragwajski. Drobno pocięte listki oraz patyczki z niewielką ilością pyłu
Klasyczne wydanie goryczkowatego smaku w bogatym aromacie przepełnionym słońcem krain Południa.
Sposób użycia: Nasypać do 3/4 objętości naczynia susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak, by pył z suszu znalazł się na ręce. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia. Włóż bombille i zalej wodą o temp. 70-80stC. Czekaj 2-3 min i pij przez bombille powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu.
Data przydatności do użycia: 11.2020