YERBA MATE AMANDA DESPALADA 500 g
Yerba mate Amanda despalada produkowana jest w Argentynie przez potomków polskich emigrantów. Znana jest na całym świecie ze swojej niezwykłej jakości. Susz praktycznie pozbawiony jest pyłu i gałązek, dzięki czemu Yerba mate Despalada jest wygodna do picia, nawet dla początkujących. Grubo cięte listki uwalniają moc nawet przy wielokrotnym zalewaniu, ciesząc energią przez wiele godzin. Amanda despelada ma łagodny, pozbawiony goryczki smak. Sprawdzi się dla miłośników świeżych, roślinnych i przyjemnie trawiastych odmian. Mimo pozornej delikatności Amanda Despelada daje napar niezwykle ożywczy, działający przez długi czas. Doceniana przez doświadczonych mateistów poszukujących jakości z najwyższej półki. Jednakże ta klasyczna yerba mate despalada zasmakuje także początkującym, którzy chcą cieszyć się łagodnym smakiem i pełnią mocy. Jeśli więc potrzebujesz dodatkowej energii, zdrowej dawki witamin i minerałów, to yerba mate despalada oferowana w naszym sklepie sprawdzi się idealnie.
Yerba Mate można parzyć w wodzie o każdej temperaturze!
1. Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
3. Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
4. 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
5. Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar.