Yango Maślan sodu 90 kapsułek
Najważniejsze właściwości Yango Maślan sodu:
wysokiej jakości źródło kwasu masłowego w postaci maślanu sodu
dzięki procesowi otoczkowania powyższa substancja jest w stanie dotrzeć do jelit w niezmienionej postaci
kwas masłowy to związek chemiczny, który powstaje między innymi w zjełczałym maśle
kwas masłowy jest produkowany przez niektóre bakterie w przewodzie pokarmowym
bez wypełniaczy i konserwantów
odpowiedni dla wegan i wegetarian
Suplement diety Yango Maślan sodu to wysokiej jakości produkt, który dostarcza kwasu masłowego. Jego źródłem jest maślan sodu. Powyższy kwas pełni ważne role w organizmie człowieka. Naturalnie może powstawać jako efekt przemian biochemicznych zachodzących w jelicie grubym.
Maślan sodu to substancja, której suplementacja może mieć korzystny wpływ na zdrowie przewodu pokarmowego. Wykazuje on działanie przeciwzapalne i regeneracyjne. Dlatego też często jest wykorzystywany jako środek wspomagający terapię schorzeń jelit. Wykazano, że maślan sodu potrafi rekombinować skład mikrobioty jelitowej u pacjentów z nieswoistymi zapaleniami jelit (IBD). Miał on wpływ na zintensyfikowanie rozwoju bakterii, wytwarzających krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe o potencjale przeciwzapalnym. [1]
Dieta wysokotłuszczowa ma negatywne znaczenie dla stanu naturalnej mikroflory jelitowej. Udowodniono naukowo, że spożywanie maślanu sodu może łagodzić pejoratywny wpływ diety bogatej w nasycone tłuszcze na stan jelit. Przeprowadzono doświadczenie naukowe, w którym badano mikrobiotę myszy karmionych dietą wysokotłuszczową, wysokotłuszczową z dodatkiem maślanu sodu oraz niskotłuszczową. Wykazano, że stan mikrobiologiczny przewodu pokarmowego był podobny u grup stosujących dietę niskotłuszczową i wysokotłuszczwą, ale wzbogaconą o maślan sodu. Substancja ta wpłynęła na poprawę bariery jelitowej oraz miała wpływ na obniżenie poziomu lipopolisacharydu w surowicy. Można więc wysnuć wniosek, że suplementacja maślanem sodu może mieć znaczenie w poprawie stanu mikrobioty jelitowej u osób z otyłością i przewlekłym stanem zapalnym jelit. [2]
Podsumowując, Yango Maślan sodu to wyjątkowy produkt, dostarczający maślanu sodu, czyli źródła kwasu masłowego, nazywanego też butanowym. Preparat od Yango ma prosty, naturalny i czysty skład. Jest odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Skład:
- Składnik - 1 kapsułka (%RWS) (2 kapsułki (%RWS))
- Maślan sodu - 360 mg (-) (720 mg (-) )
- W tym kwas masłowy (71,2%) - 256 mg (-) (512 mg (-))
Maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, składnik otoczki: skrobia modyfikowana
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie) masa netto: 44,1 g.
Sposób użycia
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: 1 kapsułka 2 razy dziennie (opakowanie zawiera 90 porcji).
Przeciwwskazania
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. W przypadku stosowania leków lub innych suplementów diety należy skonsultować z lekarzem.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Podmiot odpowiedzialny:YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, NIP: 5213680748, REGON: 147469958
SKU: 5904194062125