YAMASA SOS KABAYAKI UNAGI 1,8 L - JAPOŃSKI
Yamasa jest marką oryginalnych japońskich sosów sojowych o ponad 360-letniej tradycji. To połączenie innowacyjnych rozwiązań z tradycyjną techniką warzenia sosów, bez użycia konserwantów czy sztucznych koncentratów. Sosy powstają w japońskiej miejscowości Choshi, której wilgotny klimat sprzyja rozwojowi mikroorganizmów niezbędnych w naturalnym procesie produkcji.
Kabayaki znakomity słodko-słony sos przeznaczony do doprawiania grillowanego węgorza, podawanego najchętniej na gorącym gotowanym ryżu. Powstały na bazie sosu sojowego, mirinu i syropu fruktozowego, wzbogacony ekstraktem z węgorza jest także doskonałym dodatkiem do innych pieczonych i smażonych ryb oraz sushi, w szczególności nigiri z węgorzem. Już jego niewielka ilość pozwala na osiągnięcie doskonałej nuty smakowej.
- Naturalnie warzony sos japoński
- Produkt z naturalnych składników, bez koncentratu
- Ponad 360-letnia tradycja marki Yamasa
Kraj pochodzenia: Japonia
Skład: woda, soja, pszenica, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, utwardzony syrop glukozowy, solony mirin, ekstrakt z węgorza, skrobia modyfikowana, barwnik: E150a, wzmacniacz smaku: E621, mirin (słodkie sake), ekstrakt z suszonej ryby, alkohol, zagęstniki: E406, E415, wzmacniacze smaku: E631, E627