YAKULT
Sfermentowany napój z odtłuszczonym mlekiem i Lactobacillus casei Shirota.
PROBIOTYK
Produkowany od 1935r w Japonii
6x 65 ml
TERMIN WAŻNOŚCI OK 2TYG
PROSZĘ O ROZWAŻNY ZAKUP
Japoński naukowiec, dr Shirota, wyselekcjonował i hodował unikalny szczep bakterii kwasu mlekowego, który był wystarczająco wytrzymały, by dotrzeć do żyły jelita. W 1935 roku użył tego szczepu, znanego obecnie pod nazwą Lactobacillus casei Shirota, do opracowania sfermentowanego napoju mlecznego zawierającego miliardy bakterii.
Specyfikacje na 100 g
Energia (KJ) na 100 g/ml 280 KJ
Energia (kcal) na 100 g/ml 66 kcal
Tłuszcz na 100 g/ml 0,0 g
Tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g/ml 0,0 g
Węglowodany na 100 g/ml 15,0 g
Węglowodany, w tym cukry na 100 g/ml 14,0 g
Białko na 100 g/ml 1,3 g
Sól na 100 g/ml 0,04 g
alergeny
Skład Skład: Woda, ODTŁUSZCZONE MLEKO, Syrop glukozowo-fruktozowy, Cukier, Maltodekstryna, Aromat, Lactobacillus casei Shirota.