FOREMKI PRECLE 2 SZTUKI
Polecamy zakup foremek do wykonywania tradycyjnych precli.
Posiadają mechanizm na zasadzie tłoczka ze sprężyną.
Wystarcz wcisnąć, aby wyjąć wycięty kształt.
Materiał tworzywo sztuczne.
Łatwe w obsłudze i czyszczeniu.
Kolor biały.
Rozwałkowany płat ciasta o grubości ok. 5 mm, obustronnie obsypujemy mąką foremką wykrawamy precelek i wyciskamy go na dłoń drugiej ręki. Następnie umieszczamy go na folii do pieczenia lub blasze.
Wyprodukowano w Czechach.
Przepis na ciasto:
50 dkg drobnej mąki, 25 dkg startego sera typu Edam, 25 dkg tłuszczu, 250 ml śmietany, 1 łyżka soli, 1 żółtko, 1 proszek do pieczenia, dwie łyżeczki przyprawy Vegeta. Zdobimy kminkiem, makiem, grubą solą, etc. Pieczemy do zbrązowienia ok. 12 - 15 minut w temperaturze 150°C.
Wykonanie:
- Materiał:tworzywo sztuczne.
- Produkt nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami.
- Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
- Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
- Certyfikat zgodności z wymaganiami dotyczącymi kontaktu z żywności.
Wymiary koła:
- średnica : 6,5 cm
- wysokość z tłoczkiem :5 cm
Wymiary precla:
- szerokość: 7 cm
- wysokość z tłoczkiem: 5 cm