Włoski razowy makaron Fusilli z Sycylijskiego ziarna durum 500 g
Wyprzedaż! Krótka data ważności produktu: 24.02.2024r.
Najwyższej jakości włoski, rzemieślniczy makaron wytworzony z naturalnego ziarna pszenicy uprawianej w gospodarstwie Lenato.
Razowa semolina z pszenicy durum klasy premium tworzy gładką i elastyczną masę, którą wytłacza się przez tradycyjne matryce z brązu.
Makaron wytłaczany przez formy z brązu cechuję wyraźnie chropowata i nieregularna powierzchnia. Taka struktura sprawia że sos idealnie przylega do makaronu, nie ślizga się i nie spływa na talerz.
W przypadku produkcji makaronów na masową skale używane są matryce teflonowe. Ten rodzaj obróbki pozwala na użycie semoliny niższej jakości.
Skład: razowa semolina z pszenicy durum, woda.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Opakowanie zawiera 500 gramów produktu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
wartość energetyczna: 1544 kJ/ 364 kcal, tłuszcz: 1,36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,34 g, węglowodany: 75,8 g, w tym cukry: 1,81 g, białko: 12,06 g, Sól: 0,108 g