Adler AD 6019 Maszyna do chleba - 15 Programów
Maszyna do chleba Adler AD 6019 to Twoja alternatywa dla pieczywa dostępnego w sklepach.
Opis produktu:
- Maszyna do wypieku chleba wyposażona jest w dwa mieszadła, co zapewnia dokładne połączenie składników.
- Liczne udogodnienia sprawiają, że korzystanie z tego urządzenia to sama przyjemność!
- Istnieje możliwość wyboru wielkości bochenka (od 750 do 1250g) oraz wyboru koloru skórki, czyli stopnia przypieczenia chleba.
- Wewnątrz znajduje się wyjmowana forma pokryta warstwą ułatwiającą wyjmowanie upieczonego już bochenka.
- Dodatkowe funkcje jak podtrzymywanie temperatury czy opóźniony start pozwalają kontrolować przebieg pieczenia.
- W pokrywie znajduje się okienko, przez które można obserwować proces wypieku.
- Co więcej urządzenie ma wyświetlacz LCD oraz przyciski w łatwo dostępnym miejscu, dzięki czemu korzystanie z tego urządzenia jest naprawdę intuicyjne!
Dane techniczne:
- 15 Programów
- Podwójne mieszadło
- Wyjmowany pojemnik
- Moc: 850 W
Ogromną zaletą tego modelu maszyny do wypieku chleba jest duża ilość programów z jakich można skorzystać. Dzięki temu, każdy użytkownik może dostosować rodzaj chleba, sposób jego przygotowania i czas jego wypieku do własnych upodobań. Możemy wybrać spośród programów:
- podstawowego (wypiek tradycyjnego chleba),
- francuskiego (lekkie pieczywo),
- pełnoziarnistego (na mące żytniej lub pełnoziarnistej),
- słodkiego (chleby z dodatkami jak rodzynki czy czekolada),
- mlecznego i maślanego (chałki, brioszki),
- bezglutenowego (chleb z mąki ryżowej, ze słodkich ziemniaków, kukurydzianej czy owsianej),
- super szybkiego (skraca czas fazy przygotowawczej),
- ugniatania ciasta (ciasto z dodatkiem napoju gazowanego lub proszku do pieczenia),
- zagniatania (samodzielne ustawienie czasu),
- wyrabiania ciasta (bez pieczenia, ciasto można wykorzystać do przygotowania bułek lub pizzy),
- ciasta na makaron,
- fermentowania jogurtu,
- przygotowania przetworów (gotowanie dżemu),
- pieczenia (dodatkowe pieczenie)
- homemade (ręczne dostosowanie każdej fazy przygotowania chleba).