Wypiekacz Tefal PF 6111 Bread of the World do chleba z 3 poziomami zarumieniania ciasta. Jeśli zależy ci na szybkim wykonaniu pysznego i okazałego chleba według własnej receptury to produkt dla Ciebie !
- liczba programów automatycznych: 19
- liczba programów automatycznych: 19
- moc całkowita: 1600 W
- funkcje:
- opóźniony start
- funkcja podtrzymywania ciepła
- pojemność 1500 gramów
- program bezglutenowy
- przygotowanie ciasta na makaron
- przygotowanie dżemów
- w zestawie:
- ruszt
- szczotka
- nóż
- miarka
- łyżka
- hak
- 2 x foremki do bagietek
- 2 x płaskie foremki
Maksymalna waga chleba: 1.5 kg
To doskonałe urządzenie, które umożliwia samodzielne przygotowanie doskonałego domowego chleba. Posiada aż 19 programów, które umożliwiają nie tylko pieczenie chleba, ale również bagietek i bułeczek, a także wyrabianie ciasta na makaron, drożdżowego czy na pizzę, a nawet dżemów. Istnieje również możliwość ustawienia wagi chleba oraz poziomu przybrązowienia. Duża pojemność (max. 1500 gramów) sprawia, że możesz przygotować chleb dla całej rodziny. Pomysłów na nie dostarczy książka z przepisami dostarczona w zestawie. Intuicyjny panel kontrolny, opóźniony start czy funkcja automatycznego podtrzymywania temperatury ułatwia użycie wypiekacza.
Wiele możliwości pieczenia
Urządzenie do pieczenia chleba, bagietek, ciast, ciasta na pizzę i wyrobu dżemu.
3 ustawienia wagi i 3 poziomy wypieczenia
Od 750 g do 1,5 kg chleba na apetyty duże i małe. Wybierz kolor skórki: od chleba lekko wypieczonego po bardzo chrupiący.
Dwa mieszadła
Aż dwa mieszadła dla lepszego wyrabiania cięższych ciast
Intuicyjny panel sterowania.
Cechy produktu:
- Nazwa: Bread of the World PF611138
- Model: PF611138
- Moc: 1600W
- Materiał zewnętrzy: plastik
- Opóźnione uruchomienie: do 15h
- Utrzymywanie ciepła: 1h
- Kolor: czarny
- Rozmiary chleba: 750g / 1000g / 1500g
- Wyświetlacz LCD
- Ilość programów: 19
- Specjalny program bezglutenowy
- Poziomy wypieczenia: 3
- Powłoka formy na chleb: PTFE
- Kształt misy: kwadratowa
- Okienko kontrolne
Zawartość opakowania:
- Urządzenie Tefal PF611838 1x
- Pojemnik do wypieku 1x
- Mieszadło 2x
- Foremki do bagietek 2x
- Płaskie foremki 2x
- Hak do wyciągania mieszadła 1 x
- Łyżka 1x
- Miarka 1x
- Ruszt 1x
- Pędzelek 1x
- Nożyk piekarski 1x
Programy do pieczenia:
1. Bagietka
- Pozwala na własnoręczne wykonanie bagietek. Program podzielony jest na 2 etapy:
- wyrabianie i rośnięcie ciasta
- Pieczenie
Cykl pieczenia następuje po wyrobieniu ciasta i uformowania bagietek (urządzenie dostarczone jest z dodatkowym poradnikiem nt. wyrabiania i formowania bagietek)
2. Ciabatta
- program pozwala przygotować najbardziej znany we Włoszech chleb o miękkim i napowietrzonym wnętrzu, będący wspaniałą podstawą do robienia małych kanapek
3. Gressin
- program pozwala wykonać małe, bardzo cienkie chlebki, wydłużone i suche (paluszki)
4. Chleb płaski
- program jest dostosowany do produkcji chlebów płaskich o wilgotnym i napowietrzonym wnętrzu typu Turecka pita, będącymi wspaniałą podstawą do przygotowania kanapek.
5. Sandwich
- program jest idealny do przygotowania 8 małych, białych, okrągłych i miękkich bułeczek o lekkiej konsystencji.
6. Słodka bułeczka
- program umożliwia wyrobienie słodkich chlebków, o lekkiej konsystencji typu enasimada, bardzo znanych w Hiszpanii.
7. Pieczenie małych bułeczek
program pozwala podgrzać i upiec w ciągu 10 do 35 minut wszystkie chleby z programów 1-6. Jego regulacja następuje odcinkami 5 minutowymi. Wypiekacz chleba nie może być pozostawiony bez nadzoru podczas włączonego programu 7. Aby wyłączyć cykl pieczenia przed końcem należy ręcznie zatrzymać program poprzez przedłużone przytrzymacie przycisku "start/stop".
Program 7 posiada tylko 2 poziomy przyrumienienia:
- mocny: dla wypieków słonych
- słaby: dla wypieków słodkich
W celu dostosowania koloru wypieku należy zmienić czas pieczenia.
8. Chleb podstawowy
- program pozwala zrealizować większość przepisów na pieczywo białe przy użyciu mąki pszennej
9. Chleb francuski
- odpowiada przepisowi na biały chleb francuski tradycyjny, pełen pęcherzyków
10. Chleb pełnoziarnisty
- służy do przygotowania chleba z mąki pełnoziarnistej
11. Chleb słodki
- jest przystosowany do przepisów, które zawierają więcej tłuszczu i cukru. Przy korzystaniu z gotowych mieszanek nie należy przekraczać 1000 g ciasta końcowego
12. Chleb szybki
- odpowiada przepisowi na chleb szybki, którego receptura znajduje się w dołączonych przepisach. Woda użyta do tego przepisu może mieć maksymalną temperaturę 35 C
13. Chleb bezglutenowy
jest przeznaczony dla osób nietolerujących glutenu, (chorych na cekalię), który występuję w wielu zbożach (pszenica, owies, żyto, jęczmień itp.). Forma do ciasta powinna być dokładnie i systematycznie myta, aby nie zaistniało ryzyko kontaktu mąki bezglutenowej z innymi mąkami. W przypadku bardzo rygorystycznej diety bezglutenowej należy sprawdzić, czy użyty środek spulchniający jest pozbawiony glutenu. Konsystencja mąk bezglutenowych nie pozwala na optymalne wymieszanie. Należy więc obsuwać w dół gietką, plastikową łopatką ciasto osadzające się na ściankach formy podczas mieszania. Chleb bezglutenowy ma bardziej zwartą konsystencję i jest jaśniejszego koloru niż chleb normalny. Dla tego programu jedyna dostępna waga to 1000g.
14. Chleb bez soli
- redukcja konsumpcji soli pozwala zmniejszyć ryzyko choroby serca.
15. Pieczenie chleba
Program ten pozwala na pieczenie wyłącznie od 10 do 70 min., regulowanie 10 minutowymi przedziałami czasu, przy przyrumienieniu jasnym, średnim i mocnym. Może być wybrany jako jedyny oraz używany
- w połączeniu z programami do ciasta rosnącego
- do podgrzania lub doprowadzenia chleba już upieczonego i schłodzonego do postaci chrupiącej
- do dokończenia pieczenia w przypadku wystąpienia dłuższego braku prądu podczas cyklu pieczenia chleba. Ten program nie pozwala na pieczenie chleba według własnej receptury. Podczas realizacji programu 12 wypiekacz do chleba nie może być pozostawiony bez nadzoru. W celu przerwania cyklu przed jego zakończeniem należy ręcznie zatrzymać program poprzez wciśnięcie przycisku start/stop.
16. Ciasta
- umożliwia jedynie wyrabianie. Odpowiada programowi mieszania i rośnięcia dla wszystkich ciast, które posiadają składniki powodujący ich wzrost. Na przykład: ciasto na pizzę.
17. Ciasto na makaron
- umożliwia jedynie wyrabianie Jest przeznaczony do ciast nierosnących, np. ciasta na makron.
18. Ciasto
- umożliwia przygotowanie ciastek i ciast z proszkiem do pieczenia. Przy korzystaniu z tego programu jedyna dopuszczalna waga to 1000g
19. Konfitury
- służy do smażenia w formie konfitur. Owoce muszą być bez pestek i z grubsza pokrojone.