DUŻY AUTOMAT DO PIECZENIA CHLEBA
12 PROGRAMÓW
2 MIESZADŁA
WAGA CHLEBA 750-1250G
WYŚWIETLACZ LCD
ADLER AD 6019
Maszyna do chleba Adler AD 6019 to Twoja alternatywa dla pieczywa dostępnego w sklepach. Jeśli tęsknisz za smakiem "prawdziwego chleba" lub wymagasz, by był on przygotowany ze składników wysokiej jakości, możesz upiec go wygodnie w swoim domu. Korzystając z maszyny do chleba AD 6019 możesz wybierać spośród 12 trybów przygotowania ciasta i pieczenia. Bez względu na to, czy planujesz upiec bochenek pełnoziarnistego chleba, przygotować pyszną marmoladę, czy też lekkie pieczywo w stylu francuskim, za każdym razem przekonasz się, że nie stwarza to żadnych problemów. Ciesz się smakiem świeżo wypiekanych produktów, w których to Ty decydujesz o wszystkich składnikach trafiających na stół Twojej rodziny!
- 12 Programów
- Podwójne mieszadło
- Wyjmowany pojemnik
- 1100 W mocy
- 4 poziomy zarumienienia: Lekko, Średni, Ciemny, Rapid
- 3 wielkości bochenka: 750g, 1000g, 1250g
- Kubek z miarką i łyżeczka z miarką w zestawie
- Okienko w wieku
PROGRAMY PIECZENIA:
1.”Basic white” (3:00 i 3:40) - podstawowy biały, do przyrządzania podstawowego białego i ciemnego chelba. Również z dodatkiem ziół lub rodzynek
2\. „French” (3:50 i 3:40) - francuski, do przyrządzania lekkiego pieczywa, jak francuskie pieczywo z chrupiącą skórką i lekką teksturą
3\. „Whole-wheat” (3:40 i 3:32) - pełnoziarnisty, do przyrządzania pieczywa w dużej mierze składającego się z mąki pełnoziarnistej.
4\. „Sweet” (2:55 i 2:50) - Pieczenie pieczywa typu słodkiego, z bardziej chrupiącą skórką (wyższa temperatura pieczenia)
5\. „Quick” (1:40) - szybki, do pieczenia białego chleba, w czasie krótszym. Chleb jest mniejszy i o gęściejszej teksturze.
6\. ”Dough” (1:30) - Przygotowanie ciasta, bez pieczenia. Łączna masa składników nie powinna przekraczać 1kg
7\. „Paste dough”- przygotowanie ciasta makaronowego. Bez wypiekania.
8\. „Butter Milk”- dla chleba wypiekanego z dodatkiem maślanki lub jogurtu
9\. „Gluten free”- Pieczenie z wykorzystaniem składników nie zawierających glutenu.
10\. „Cake” (2:50) - Ciasto, pieczenie ciast, wszystkie składniki należy dodać na początku
11\. „Jam” (1:20) - Dżem, przygotowywanie dżemów i marmolad. Nie pozwól przelać się/wykipieć poza formę. Jeżeli by do tego doszło,wyłącz od razu urządzenie. Wyjmij ostrożnie formę. Poczekaj aż ostygnie i wyczyść.
12\. „Extra bake” (1:00) - Dodatkowe dopiekanie.