Chusta serowarska idealna do domowej produkcji sera. Domowy wyrób sera to jeden z najwcześniejszych rodzajów SLOW FOOD. Im dłużej dojrzewa tym jest lepszy. Najlepiej smakuje jedzony w gronie przyjaciół razem ze świeżym, pachnącym domowym chlebem i popijany domowym winem. Taka atmosfera idelanie pasuje do tej idei - jedzenia prostych produktów przygotowanych samemu z troską o najmniejszy szczegół....
Zalety:
- dzięki stożkowej strukturze otworów nie przywiera do masy serowarkiej dzięki czemu powierzchnia sera jet wyjątkowo gładka
- nie zatrzymuje w sobie wilgoci, co powoduje, że nie trzeba stosować dużego nacisku
- umożliwa łatwe wyjęcie sera z prasy
- wykoana z elastycznego, trwałego polietylenu
- wielokrotnego użytku, po uprzednim wypraniu w temp. 60-70oC
- aby uzyskać jak najlepsze odsączenie serwatki oraz gładkość sera należy umieścić masę serowarską od wewnętrznej, gładkiej strony chusty
Parametry:
- Wymiary: 36 X 32 X 45cm