Witam. Oferuję wydruk grafiki na papierze skrobiowym, bez E171, bez glutenu, bez laktozy, bez cukru. Papier jest super biały, znakomicie oddaje kolory, nie ma odcienia żółtego (jak w niektórych wydrukach cukrowych). Kupując aukcję otrzymujesz wydruk formacie A4- postacie i elementy do samodzielnego wycięcia. Świetnie sprawdzi się do wykonania różnorodnych dekoracji na tort.
Na wydruku znajduje się logo Legii (wysok.12cm) jeśli nie potrzebujesz tego elementu, napisz w uwagach - wstawimy coś innego.
Ważne:
To jest wydruk na papierze skrobiowym firmy Modecor (najlepszy na rynku), proszę nie mylić z papierem cukrowym, który ma inne właściwości i nieco gorszą jakość. Papier skrobiowy nie zawiera cukru, glutenu, tłuszczu palmowego czy też dwutlenku tytanu (E171). Charakteryzuje się niezwykle białą barwą i gwarantuje znakomitą jakość.
Papier można stosować do dekoracji różnego rodzaju wypieków oraz tortów pokrytych kremem maślanym, masą cukrową, genache lub marcepanem. Nie zaleca się stosowania dekoracji z papieru skrobiowego do wypieków pokrytych bitą śmietaną czy galaretką, które mogą spowodować rozmiękczenie papieru i rozmycie kolorów na dekoracji. Do tego typu powierzchni zalecamy wydruk na opłatku waflowym ( na innych naszych aukcjach). Wydruk jest umieszczony na folii, którą należy ostrożnie ściągnąć przed wykonaniem dekoracji. Wydruk można przycinać do pożądanego kształtu. Dekoracja jest całkowicie jadalna, wydruk do samodzielnego wycięcia, kolorystyka wydruku może nieznacznie różnić się od projektu graficznego. Przechowywanie: suche, ciemne miejsce, szczelnie zamknięty woreczek strunowy (wydruk pozostawiony na powietrzu szybko wyschnie i się pokruszy), termin ważności -min. 6 miesięcy.
Wydruk cukrowy można umieścić płasko na torcie, przykleić do boku bądź wykonać sztywną dekorację stojącą (tzw. topper).
Jak zrobić topper z wydruku skrobiowego?
- papier skrobiowy należy przyciąć do kształtu postaci przy pomocy nożyczek lub skalpela,
- wycięty element należy odkleić od folii i nakleić na rozwałkowaną wcześniej masę cukrową na grubość ok.5-7mm(masę należy lekko zwilżyć wodą lub klejem jadalnym), lekko docisnąć,
- następnie dociąć masę do kształtu naklejonej postaci,
- wbić w masę patyczek do szaszłyków,
- pozostawić do całkowitego wyschnięcia,
- wbić gotowy- wyschnięty, sztywny topper w tort.
Należy uważać, gdyż papier jest dość kruchy i łatwo go "porwać"- należy postępować ostrożnie.
Wydruki wysyłamy zapakowane w specjalne tuby aby mogły bezpiecznie dotrzeć do Ciebie. W środku znajdziesz specyfikację i instrukcję użycia.