Preparat smarny do żywności LMS-Fluid
Bezpieczny fizjologicznie, specjalny preparat smarny na bazie oleju parafinowego
Lepki i bezbarwny specjalny preparat smarny
- Zmniejsza zużycie oraz tarcie
- Doskonała ochrona przed korozją
Precyzyjne dozowanie
- Optymalne, precyzyjne smarowanie w określonych punktach
- Ekonomiczne i wydajne użycie
Neutralny smak i zapach
Nie zawiera AOX oraz silikonu
Uwaga
Może być używany w miejscach przetwarzania i przechowywania żywności. NSF H11
Produkt może wchodzić w kontakt ze środkami spożywczymi z przyczyn technicznych.
1 NSF to uznawana na całym świecie organizacja nadzorująca oraz rejestrująca produkty używane w branży spożywczej.
Zarejestrowany w NSF H1 (nr: 135923), spełnia wymagania H1, 1998.
Instrukcja użytkowania oraz zalecenia są oparte na naszych testach oraz doświadczeniach, przed każdym zastosowaniem należy przetestować produkt we własnym zakresie. Ze względu na dużą liczbę możliwych zastosowań oraz warunków przechowywania i użytkowania nie ponosimy odpowiedzialności za efekty zastosowania produktu do konkretnego celu. Nasz dział obsługi klienta bezpłatnie udostępnia informacje techniczne lub porady, jednak te usługi są świadczone z wyłączeniem odpowiedzialności, chyba że usługi takie są świadczone na podstawie zawartej umowy lub konsultant działa w określonym celu. Gwarantujemy stałą jakość naszych produktów. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian technicznych i modernizacji naszych produktów.
Obszar zastosowania
Do smarowania i konserwacji uszczelnień, połączeń, łańcuchów oraz wszystkich ruchomych części w przemyśle spożywczym. Do smarowania olejem maszyn, systemów przenośników, przekładni, łożysk ślizgowych i wałeczkowych, a także do użytku jako środek antyadhezyjny, smarny i antykorozyjny w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, drukarskim i papierniczym. Do pielęgnacji oraz konserwacji elementów ze stali nierdzewnej w browarach, piekarniach, zakładach mięsnych, kuchniach przemysłowych i szpitalach.
Instrukcja
Oczyścić punkt smarowania, a następnie nałożyć produkt w odpowiednim miejscu. W przypadku użycia w miejscach przetwarzania lub przechowywania żywności można używać tylko minimalnej ilości smaru wymaganej ze względów technicznych.
Baza chemiczna
Medyczny biały według DAB 10
Film smarujący
Olej
Kolor
Bezbarwny
Zapach
Neutralny
Gęstość
0,86 g/cm³
Gęstość - warunki
20°C
Temperatura aplikacji min.
-20 °C
Temperatura aplikacji maks.
145 °C
Punkt zapłonu min.
245 °C
Lepkość oleju bazowego
70 mm²/s
Lepkość oleju bazowego – warunki
W temp. 40°C
Nie zawiera silikonu
Tak
Nie zawiera kwasu
Tak
Nie zawiera żywicy
Tak
Nie zawiera AOX
Tak
Odporność na
Woda
Słona woda
Kwas
Ług
Zawartość
400 ml
Zawartość
344 g
Pojemnik
Puszka
Przechowywanie od daty produkcji
12 Miesiące