Worki do gotowania Sous-vide, do których
nie potrzebujesz pakowarki próżniowej
28 x 40 cm (25 sztuk)
Innowacyjne worki nie-próżniowe stosowane są w technologii gotowania sous vide. Usuwanie powietrza następuje w wyniku wypierania go ciśnieniem wody. Efekt uzyskamy po zanurzeniu napełnionego żywnością woreczka w wodzie, który następnie uszczelniamy podwójną struną tuż nad linią wody. Podwójne zamknięcie oraz wysokiej jakości, certyfikowana folia zapewniają doskonałe efekty, zgodne ze sztuką kulinarną.
Podwójna struna
Worki wyposażone są w podwójne zamki typu "zip", które ułatwiają bezproblemowe i szczelne zamknięcie.
Wytrzymałe worki do przechowywania żywności
Oferowane woreczki są trwałe i wytrzymałe. Można je wszechstronnie stosować: przechowywać w lodówce, zamrażać, podgrzewać w mikrofalówce, ogrzewać, a także poddawać gotowaniu sous vide.
Bezpieczne dla żywności
Folia, z której powstały woreczki jest w pełni bezpieczna w kontakcie z żywnością, także podczas obróbki termicznej.
- BPA free
- wolne od ołowiu i ftalanów
Opakowanie: 25 sztuk
Dostępne wielkości woreczków: 20 x 30 cm | 28 x 40 cm