DLACZEGO WARTO KORZYSTAĆ Z OPAKOWAŃ DIAMOND ?
Opakowania Sous Vide DIAMOND V10 pozwalają na długie gotowanie w 121°
Najwyższej jakości worki do próżniowego przyrządzania potrwa. Specjalne Torebki do przygotowywania potraw metodą SousVide. Idelanie sprawdzają się zarówno do potraw o stałej jak i płynnej konsystencji. Świetnie sprawdzają się do zastosowań profesjonalnych oraz do gotowania w domu. Umożliwiają przygotowanie potrwa w temperaturze do 121° a także przechowywać żywność w temperaturze minimalnej -40°.
Do zastosowania w piekarnikach parowych z programem SousVide. Wystarczy zapakować próżniowo wybrane składniki, aby naturalne aromaty i składniki odżywcze uwolniły się bez dostępu powietrza. Po otwarciu można ich używać w kuchence mikrofalowej.
Opakowania przeznaczone do gotowania metodą SOUS VIDE
Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości (max. czas gotowania 4h. Max temperatura gotowania 121°C. (max czas gotowania uzależniony jest od temperatury)), zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji.
Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów.
Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami. Podstawowy rodzaj worków PAPE nie daje tej pewności przy próbie ich stosowania w wysokich temperaturach.
Dłuższa przydatność do spożycia - nawet do 5x
Worki są wykorzystywane do pakowania w próżni, do pakowania w zewnętrznych pakowarkach próżniowych. Bardzo dobrze sprawdzają się przy pakowaniu: mięsa, wędlin, nabiału, ryb, warzyw, owoców, art. garmażeryjnych. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat przesyłamy na życzenie kupującego. Służą do zabezpieczania produktów spożywczych.
Przeznaczone do pakowania i przechowywania mięsa, wędlin, ryb, wyrobów garmażeryjnych, mleczarskich, warzyw oraz owoców w postaci surowej i gotowanej. Posiadają dobre właściwości barierowe. Nadają się do pakowania innych artykułów: tkaniny, dokumenty, art. medyczne oraz inne drobne przedmioty. Woreczki wykonane z dobrej jakości dwuwarstwowego materiału gwarantującego uzyskanie mocnych zgrzewów i utrzymanie stabilnej próżni wokół produktu.
Przykłady zastosowania wybranych rozmiarów opakowań
W ofercie worków i folii próżniowych DIAMOND znajduje się ponad 30 standardowych rozmiarów i wzorów opakowań (worki i rękawy foliowe). Szeroka gama opakowań próżniowych pozwala na dopasowanie praktycznie do każdego produktu i każdego urządzenia do pakowania próżniowego.
Potrzebujesz specjalnego rozmiaru?
Żaden problem, dla zamówień indywidualnych od 5.000 sztuk produkujemy każdy rozmiar worków i folii próżniowych. Zamówienia realizowane są na aukcjach indywidualnych.
NOWOCZESNE OPAKOWANIA PRÓŻNIOWE
Zastosowanie worków i folii DIAMOND V10
Świeże mięso, wędliny, przyprawy, produkty drobiarskie, ryby, sery niedojrzewające, produkty sypkie, orzechy, biżuteria i kosztowności, tworzywa sztuczne, elementy metalowe, dokumenty. Worki są gładkie wykonane z folii OPP/PE. Woreczki foliowe DIAMOND pozwalają na estetyczną wizualizację spakowanego produktu. Worki OPP/PE są kompatybilne z większością nowoczesnych pakowarek komorowych dostępnych na rynku.
Bardzo dobrze sprawdzają się przy pakowaniu: mięsa, wędlin, nabiału, ryb, warzyw, owoców, art. garmażeryjnych. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Certyfikat przesyłamy na życzenie kupującego. Służą do zabezpieczania produktów spożywczych.
Przeznaczone do pakowania i przechowywania mięsa, wędlin, ryb, wyrobów garmażeryjnych, mleczarskich, warzyw oraz owoców w postaci surowej i gotowanej. Posiadają dobre właściwości barierowe. Woreczki wykonane z dobrej jakości dwuwarstwowego materiału gwarantującego uzyskanie mocnych zgrzewów i utrzymanie stabilnej próżni wokół produktu.
Worki przeznaczone m.in. do zgrzewarek i pakowarek próżniowych:
VALKo, Henkelman, Besser, Hendi, Stalgast, Sammic, Euromatic, Lavezinii i innych.
Specyfikacja
Materiał: OPP/PE
Wykonanie: gładkie
Grubość folii: 90μm (mikronów)
Faktura: gładka
Możliwość gotowania: max. czas gotowania 4h. Max temperatura gotowania 121°C. (max czas gotowania uzależniony jest od temperatury)
Wysoka przezroczystość: Tak
Dobre parametry zgrzewania: Tak
Bariera na aromaty: Tak
Pełna kompatybilność ze współczesnymi urządzeniami:
- VALKO,
- Henkelman,
- Besser,
- Hendi,
- Stalgast,
- Sammic,
- Euromatic,
- Lavezinii
Przeznaczenie: Pakowarki komorowe, cyrkulatory SousVide
Atesty: TUV i do kontaktu z żywnością
Deklaracje: BPA i PVC free
Ilość w opakowaniu: 100szt
Marka: DIAMOND
100% bariera ochronna
Folie miękkie barierowe - OPP / PE - mogą być stosowane do pakowania żywności zarówno w próżni jak i w atmosferze modyfikowanej (MAP). Folie te znajdują szerokie zastosowanie przy pakowaniu wielu produktów. Doskonałe właściwości do gotowania SousVide.
Wysoka wydajność
Worki mogą pracować z pakowarkami komorowymi zapewniając szybkie i skuteczne usunięcie powietrza z wnętrza opakowania. Faktura w postaci rąbów. Tłoczenie na jednej stronie worka pozwala zachować wysoką wizualizację produktu wewnątrz.