WOODSON
Szwedzki ogień, gotuj wszędzie
Ten pieniek, dzięki specjalnym nacięciom, pozwala na gotowanie w warunkach biwakowych, stanowiąc wygodną kuchenkę polową.
Jesteś fanem spędzania czasu na łonie natury? Uwielbiasz wylegiwać się na plaży, na swojej działce, wybierać się w góry lub po prostu często wybierasz się za miasto? Lubisz wędkować, jesteś miłośnikiem off-roadu albo bushcraftingu? Szwedzki ogień Woodson jest idealnym produktem, który pozwoli ci w łatwy i szybki sposób podgrzać wodę lub posiłek albo ugotować turystyczne specjały (np. jajecznicę)!
Dzięki tej polowej kuchence możesz gotować w plenerze w każdych warunkach!
Woodson szwedzki ogień
Szwedzki ogień to wygodna w użyciu polowa kuchenka, która pozwala ugotować lub podgrzać posiłek w każdych, nawet najtrudniejszych warunkach! Produkt w postaci naciętego pieńka drewna, który po rozpaleniu pali się od środka przez około godzinę.
Produkt wykonany jest z suchego drewna sosnowego i zapakowany w foliowe opakowanie, które ułatwia transport i przenoszenie.
JAK ROZPALIĆ SZWEDZKI OGIEŃ WOODSON
Szwedzki ogień Woodson należy ustawić na równym, niepalnym podłożu i odsunąć od niego co najmniej na 2 metry wszystkie łatwopalne materiały. Rozpalenie szwedzkiego ognia jest łatwe i pozwala na szybkie przyrządzenie potraw lub podgrzanie wody w polowych warunkach.
Instrukcja rozpalania szwedzkiego ognia
- Szwedzki ogień Woodson pali się około godzinę. Pamiętaj, by do gotowania na szwedzki ogniu wykorzystywać jedynie specjalnie przystosowane naczynia.
- Ustaw pieniek pionowo na równym podłożu. Otwór z knotem powinien znajdować się w jego dolnej części.
- Podpal knot i zaczekaj około 10 minut, aż pieniek dobrze się rozpali.
- Jeżeli płomień jest stały, można zacząć przyrządzać posiłek.
- W przypadku zgaśnięcia, np. w wyniku wystąpienia niekorzystnych warunków pogodowych, wrzuć ponownie rozpaloną zapałkę, by ponownie wzniecić ogień.
Informacje techniczne
Pieniek wykonany jest z suchego drewna sosnowego.
Wysokość: ok. 20 cm
Średnica: ok. 15 cm
Czas palenia: ok. 1h