Wolnowar jest urządzeniem do wolnego gotowania w temperaturze poniżej 80º C. Nie doprowadza potraw do wrzenia, lecz zachowuje i pogłębia ich smak, bez straty istotnych składników odżywczych. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potrawek, bigosów, klopsików, zrazów, gulaszów, zup - zwłaszcza rybnych, sosów - np. grzybowych czy bolognese oraz do duszenia mięs i ryb. Jest więc idealny do potraw, które wymagają długiego gotowania.
|
Wolnowar składa się z 2 elementów. Najważniejsza jest ceramiczna misa – wkład, w którym przygotowywana jest potrawa. Zastosowanie ceramiki gwarantuje, że potrawy się nie przypalają. Oprócz tego materiał ceramiczny długo zachowuje ciepło, co ma wpływ nie tylko na zużycie energii, ale też na wolniejsze stygnięcie potrawy po podaniu na stół. Misę można wyjąć z urządzenia i bezpośrednio postawić na stole. Nie trzeba przekładać np. gotowego gulaszu do innego naczynia, tracąc na aromacie czy ciepłocie potrawy. Utrzymując ciepło, misa gwarantuje również, że dokładka będzie prawie tak samo ciepła, jak przy pierwszym podaniu.
|
Bezprzewodowy nanoodbiornik USB 2,4 GHz jest tak niewielki, że można go podłączyć i zupełnie o nim zapomnieć. Dzięki bezprzewodowej myszy optycznej z trzema przyciskami oraz świetnej klawiaturze bezprzewodowej, marnowanie cennego czasu na rozplątywanie kabli szybko przejdzie do przeszłości.
|