Powolne gotowanie w niższych (niż 100 °C) temperaturach to sprawdzony sposób na smaczne i zdrowe potrawy. Pozwala zachować więcej składników odżywczych w produktach, niż ma to miejsce przy tradycyjnym gotowaniu. Dania przyrządzone tym sposobem utrzymują wyrazisty, skondensowany smak; pomimo, że przyrządza się je używając mniejszej ilości soli, przypraw i tłuszczu.
Wolnowar MWO-01M to wygodne i wyjątkowo proste w użyciu urządzenie elektryczne. Technologia wolnowaru pozwala na bezpieczne, powolne gotowanie w określonej, stosunkowo niskiej temperaturze (max. 98°C). Doskonale sprawdza się przy potrawach jednogarnkowych (bigos, gulasz, leczo), wywarach, a także powidłach czy dżemach.
Parametry
- Rodzaj
Wolnowar
- Wyposażenie
Naczynie kamionkowe, Szklana pokrywa
Techniczne
- Moc [W]
320
- Możliwość mycia w zmywarce
Tak
- Pojemność [l]
6.5
- Programy automatyczne
Tak
- Regulacja temperatury
Tak
- Uchwyt do przenoszenia
Tak
- Utrzymywanie temperatury
Tak
- Wykonanie
Ceramika, Stal nierdzewna, Szkło