TOWAR POWYSTAWOWY POSIADAJĄCY DROBNE RYSKI.
W wolnowarze Crock-Pot® 3,5l z uchylną pokrywą składniki gotowane są wolno przez kilka godzin, bez potrzeby nadzoru. Model ten zapewnia wygodę codziennego gotowania dostosowując się do Twojego harmonogramu dnia.
Łatwy w obsłudze, cyfrowy panel sterowania (z dwoma poziomami temperatury i funkcją podgrzewania) zapewni zawsze ciepły i gotowy do podania posiłek. Kamionkowa misa o pojemności 3,5l jest idealna na przygotowanie 4 porcji i może być także stosowana w piekarniku.
Wbudowany timer zatrzymuje gotowanie po ustalonym czasie, a następnie przełącza urządzenie w tryb podtrzymywania temperatury, aby zachować Twoje danie ciepłe i gotowe do spożycia. Uchylna pokrywa ułatwia gotowanie - po prostu podnieś pokrywę, aby zamieszać, dodać składniki lub podać danie. Dzięki takiemu rozwiązaniu zachowasz większy porządek w kuchni.
Dane techniczne :
- Pojemność: 3,5 litra
- Liczba osób/porcji: 4
- Timer : do 20 godzin
- Moc poziom HIGH: 200 W
- Napięcie: 220 - 230 V
- Waga produktu: 3,82 kg
- Wymiary urządzenia: 355 x 275 x 220 mm (dł. x gł. x wys.)
W zestawie znajduje się :
- Naczynie kamionkowe przystosowane do mycia w zmywarce, można używać w piekarniku;
- Podstawa z elementem grzewczym z przewodem zasilającym;
- Pokrywa szklana przystosowana do mycia w zmywarce;
- Instrukcja obsługi
Praktyczny
Dwie moce grzania (wysoka i niska) oraz funkcja „Automatyczne utrzymywanie ciepła”. Programowalny zegar cyfrowy do 20 godzin odliczania
Zdrowy i pyszny
Slow cooking jest pyszny, zdrowy i aromatyczny. Wolne gotowanie pozwala na zachowanie większej ilości substancji odżywczych znajdujących się w potrawie. Przygotowywane w wolnowarze posiłki są bardziej soczyste, pożywne i zdrowe, gdyż temperatura ich gotowania czy duszenia nie przekracza 100˚C. Mięso nie przywiera do naczynia i nie kurczy się.
Oszczędny
Wolonowary Crock-Pot® oszczędzają do 75% energii elektrycznej w porównaniu z tradycyjnymi kuchenkami*. Dzięki Crock-Pot® zredukujesz ilość tłuszczu w mięsie, czyniąc je smaczniejszym i doskonale przyrządzonym. Ponadto wolne gotowanie wydobywa smak z każdego rodzaju mięsa.