Wolnowar 6l 550W stal nierdzewna srebrny
Nowy, profesjonalny sprzęt.
Gotowanie próżniowe jak u profesjonalistów: idealnie przyrządzone mięso - wewnątrz delikatne i soczyste, chrupiące na zewnątrz.
Łatwe gotowanie w niskiej temperaturze, dzięki możliwości regulacji ustawienia z dokładnością do 1 ° C.
Nowoczesne gotowanie powolną metodą, bez konieczności mierzenia temperatury i kontrolowania czasu gotowania.
Urządzenie samo utrzymuje stałą temperaturę gotowania z maks. odchyleniem 1 ° C
Stając się posiadaczem sprzętu kuchennego Klarstein Tastemaker Sous-vide zamienisz własną kuchnię w profesjonalne studio kulinarne. Wolnowar Klarstein testmaker Sous-vide pomoże ci wyczarować idealne steki, jędrne warzywa, aromatyczne dania z ryb, bez obawy o poparzenie palców. Sous-vide lub gotowanie metodą próżniową stosowane jest przez profesjonalnych kucharzy od lat 70. Ten sposób wydawał się zbyt skomplikowany na użytek domowy: monitorowanie temperatury i czasu gotowania bez odpowiedniego sprzętu wymagało niezwykłej wprawy. Tastemaker wyręczy cię w wykonaniu tych zadań. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić pożądany produkt - mięso, warzywa lub owoce wraz z przyprawami lub marynatą w zgrzewanym worku próżniowym, a następnie ustawić czas gotowania i temperaturę ( sprawną obsługę ułatwi dołączona instrukcja). W czasie trwania procesu gotowania Tastemaker utrzymuje stałą temperaturę na żądanym poziomie przy maksymalnym odchyleniu 1 ° C.
Moc 550 pozwala utrzymać wyjmowany, alumniowy 6-litrowy garnek wewnętrzny, pokryty nieprzywierającą powierzchnią w temepraturze 40-90 ° C. Dzięki temu zawartość garnka podgrzewana jest równomiernie. Temperaturę można programować w odstępach co 1 ° C i utrzymywać na odpowiednim poziomie w ciągu całego czasu gotowania. Ten ostatni daje się ustawić w 10-minutowych odstępach od 1 do 24 godzin, co gwarantuje optymalny efekt gotowania. Wszystkie ustawienia dokonywane są za pomocą prostego w obsłudze panelu sterowania na przedniej stronie urządzenia. Wyświetlacz LED pomaga wizualnie w dokonaniu odpowiedniego wyboru.
Wolnowar Klarstein Tastemaker znajdzie oczywiście zastosowanie nie tylko podczas przyrzadzania potraw metodą sous vide, lecz również gotowania zwykłego w niskiej temperaturze, podgrzewania, i utrzymywania potraw w cieple.
Po zakończeniu gotowania nastepuje dobrze znana czynność zmywania naczyń. Z wolnowarem Klarstein to żaden problem, ponieważ zarówno garnek jak i pokrywka przystosowane są do mycia w zmywarce. Garnek wyposażony jest w nieprzywierającą powłokę, co sprawia, że rownież mycie ręczne jest niezwykle proste.
Ten wolnowar Sous-vide o niewielkich wymiarach zmieści się nawet w najmniejszej kuchni, stając się jej ozdobą dzięki nowoczesnej, eleganckiej obudowie ze stali nierdzewnej w srebrnym kolorze i czarnej pokrywce z okienkiem kontrolnym z tworzywa sztucznego.
Podstawowe informacje:
gotowanie metodą sous-vide jak u prosfesjonalistów
utrzymywanie równomiernej temperatury gotowania przez bardzo długi czas w celu osiągnięcia idealnego wyniku gotowania
moc 550 W
równomierny rozdział temperatury dzięki aluminiowemu pokryciu garnka wewnętrznego
nadaje się do gotowania sous vide, w niskiej temperaturze, do podgrzewania i utrzymywania potraw w cieple
maks. odchylenie temperatury: 1 ° C
Właściwości:
zakres temperatur: 40-90 ° C
ustawienie temperatury z dokładnością do 1 ° C
czas gotowania: 1 - 24 godzin
ustawianie czasu gotowania w odstępach 10-minutowych
6-litrowa wkładka do gotowania z powłoką non-stick
garnek wewnętrzny i pokrywka przystosowane do mycia w zmywarce
prosty panel obsługi z wyświetlaczem LED na przedniej stronie
wysokiej klasy obudowa ze stali szlachetnej w czerwonym kolorze
włącznik / wyłącznik na przednim panelu
zasilanie: 230V / 50Hz
Zakres dostawy:
1 x urządzenie
1 x garnek wewnętrzny
1 x pokrywka
1 x ruszt do grillowania
instrukcja obsługi w języku niemieckim, angielskim, francuskim, włoskim i hiszpańskim)
Wymiary:
wymiary zewnętrzne sprzętu: 36 x 23 x 30cm (szer. x wys. x głęb.)
wymiary garnka wewnętrznego: 28 x 10,5 x 20 cm (szer. x wys. x glęb.)
waga: ok. 3,8 kg