Towar używany!
Czyste aluminium, książę kuchni
Wskazówki dotyczące korzystania z narzędzi kuchennych wykonanych z aluminium o czystości ponad 99%
- Przy pierwszym użyciu dokładnie umyj garnki, spłucz wrzącą wodą i osusz; następnie posmaruj wnętrze odrobiną oleju lub masła i pozostaw na kilka godzin, a następnie spłucz;
- Potrawy gotują się lepiej i zachowują więcej smaku przy umiarkowanym ogniu. Nigdy nie używaj wysokich płomieni;
- Unikaj przegrzania: nigdy nie podgrzewaj pustej patelni na ogniu, czy to wysoko, czy nisko;
- Podczas mycia aluminiowych narzędzi kuchennych w zmywarkach mogą się poplamić; wszelkie plamy należy uznać za zwykłe niedoskonałości, które w żaden sposób nie wpływają na integralność narzędzia kuchennego;
- Silnie kwaśne i słone potrawy (na przykład marynaty lub marynaty) można jednak doskonale ugotować w aluminiowych pojemnikach na żywność, uważając, aby nie przechowywać ich przez długi czas w temperaturach poza lodówką.
- Nie używać do przechowywania żywności „poza chłodzonym środowiskiem przez 24 godziny”;
- Dodawaj sól tylko podczas gotowania, aby ułatwić topienie i zapobiec atakowaniu metalu;
- Ciemna patyna, która tworzy się wewnątrz aluminiowych naczyń kuchennych, jest wynikiem utleniania metalu: jest to prawdziwa obojętna bariera ochronna, której nie wolno usuwać. Aby utrzymać błyszczące doniczki, używaj określonych produktów.