Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.
Wyprodukowano w Polsce
świeża produkcja, wydłużony termin przydatności 13.04.2024r
- nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
- mocna puszka, odporna na wodę, kurz i brud
- zamknięta hermetycznie
- gotowa do spożycia
- produkt POLSKI
Wartość energetyczna 748 kcal.
Tradycyjne danie to doskonały posiłek dla 2-3 osób. Dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne. Polecane przez żołnierzy, biwakowiczów czy też wędkarzy.
Pulpety w sosie koperkowym 850 g
Charakterystyka:
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu
Gotowane pulpety z mielonego mięsa w sosie z dodatkiem warzyw
Składniki: pulpety 50% [mięso z łopatki wieprzowej 45,1%, mięso z łopatki wołowej 45,1%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), proszek jajeczny, sól, pieprz], woda, marchew 5,3%, mąka pszenna, pietruszka 3%, cebula suszona 1%, przyprawy (przyprawy, sól, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny), koper suszony 0,25%.
Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 368 kJ/88 kcal; tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g; węglowodany 5,6 g, w tym cukry 1,8 g; białko 8 g; sól 1 g.
Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając lub zamkniętą puszkę podgrzewać w kotle z wrzącą wodą przez około 30-40 minut.
Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia
Masa netto: 850 g