Oryginalna konserwa wyprodukowana dla Wojska Polskiego z najlepszych i wyselekcjonowanych składników.
Wyprodukowano w Polsce
świeża produkcja, wydłużony termin przydatności 07.05.2025r
- nie wymaga specjalnych warunków przechowywania
- mocna puszka, odporna na wodę, kurz i brud
- zamknięta hermetycznie
- gotowa do spożycia
- produkt POLSKI
Wartość energetyczna 604 kcal.
Tradycyjne danie to doskonały posiłek dla 2-3 osób. Dobrze przyprawione, zawsze smaczne i pożywne. Polecane przez żołnierzy, biwakowiczów czy też wędkarzy.
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu.
Gotowane kotlety z mielonego mięsa w kapuście
Składniki: kotlety 50% [mięso z łopatki wieprzowej 45,1%, mięso z łopatki wołowej 45,1%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), proszek jajeczny, sól, pieprz], kapusta 32%, woda, koncentrat pomidorowy 3,5%, cebula suszona, mąka pszenna, przyprawy (sól, przyprawy, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, cukier, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny].
Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 297 kJ/71 kcal; tłuszcz 2,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g; węglowodany 5,3 g, w tym cukry 2,5 g; białko 5,9 g; sól 0,96 g.
Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzewać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając lub zamkniętą puszkę podgrzewać w kotle z wrzącą wodą przez około 30-40 minut.