Spitzenklasse Plus to seria noży ze stali kutej marki WMF. Ostrza są wyjątkowo mocne, odporne na korozję oraz bardzo ostre. Między ostrzem a rączką zachowany jest odpowiedni balans, same rączki z kolei wyjątkowo dobrze leżą w dłoni i ułatwiają pracę w kuchni. Balans zapewnia nam idealne kucie noży pod kątem 13 stopni. Noże z serii Spitzenklasse Plus wyglądają tradycyjnie i elegancko dzięki nitom ze stali nierdzewnej Cromargan.
WMF Nóż do sera i ziół Spitzenklasse Plus 11 cm
- Wyjątkowy kunszt
- Balans
- Długotrwała ostrość
- Niemiecka jakość
Wykonanie
Noże wykuwane są w sposób tradycyjny w jednej z największych niemieckich kuźni. Hartowana stal jest traktowana młotem kowalskim na całej długośći, po czym polerowana i szlifowana przez długi czas.
Performance Cut
Po wykuciu ostrze ogrzewane jest w specjalnym piecu, zmienia to strukturę stali. Staję się ona twardsza, ostrza pozostają ostre przez bardzo długi czas.
Materiał
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa. Wszystkie noże z serii Spitzenklasse Plus są nierdzewne, odporne na kwasy spożywcze, materiał gwarantuje utrzymanie ostrości oraz elastyczności noża
Rączka
Wykonana z wysokiej jakości syntetyku, odporniejsza na nacisk od rączek drewnianych. Zapewnia optymalną higienę.
Niemiecka jakość
Za ostrość i jakość noża odpowiada nie tylko materiał.
Wyjątkowy proces wykuwania również ma znaczenie.
Wyprodukowano w Niemczech.
Specyfikacja:
- materiał: kuta stal ostrzowa chromowo-molibdenowo-wanadowa stal nierdzewna, elementy tworzywa
- barwa: srebrny/czarny
- długość: ostrze - 11 cm
- kraj produkcji: Niemcy
WMF. Niemiecka marka od 1853 roku.