Wyjątkowe ostrze precyzyjnie przecina włókna gotowanego, pieczonego lub surowego mięsa. Spitzenklasse Plus to seria noży ze stali kutej marki WMF. Ostrza są wyjątkowo mocne, odporne na korozję oraz bardzo ostre. Między ostrzem a rączką zachowany jest odpowiedni balans, same rączki z kolei wyjątkowo dobrze leżą w dłoni i ułatwiają pracę w kuchni. Balans zapewnia nam idealne kucie noży pod kątem 13 stopni. Noże z serii Spitzenklasse Plus wyglądają tradycyjnie i elegancko dzięki nitom ze stali nierdzewnej Cromargan.
WMF Nóż do mięsa Spitzenklasse Plus
- Wyjątkowy kunszt
- Balans
- Długotrwała ostrość
- Niemiecka jakość
Wykonanie
Noże wykuwane są w sposób tradycyjny w jednej z największych niemieckich kuźni. Hartowana stal jest traktowana młotem kowalskim na całej długośći, po czym polerowana i szlifowana przez długi czas.
Performance Cut
Po wykuciu ostrze ogrzewane jest w specjalnym piecu, zmienia to strukturę stali. Staję się ona twardsza, ostrza pozostają ostre przez bardzo długi czas.
Materiał
Stal chromowo-molibdenowo-wanadowa. Wszystkie noże z serii Spitzenklasse Plus są nierdzewne, odporne na kwasy spożywcze, materiał gwarantuje utrzymanie ostrości oraz elastyczności noża
Rączka
Wykonana z wysokiej jakości syntetyku, odporniejsza na nacisk od rączek drewnianych. Zapewnia optymalną higienę.
Niemiecka jakość
Za ostrość i jakość noża odpowiada nie tylko materiał.
Wyjątkowy proces wykuwania również ma znaczenie.
Wyprodukowano w Niemczech.
Specyfikacja:
- materiał: kuta stal ostrzowa chromowo-molibdenowo-wanadowa stal nierdzewna, elementy tworzywa
- barwa: srebrny/czarny
- długość: ostrze - 16cm
- kraj produkcji: Niemcy
WMF. Niemiecka marka od 1853 roku.