Klasyczna receptura, z centralną warstwą kremu z orzechów laskowych zawiniętą pomiędzy dwie z czystej czekolady gianduia, w wielkości przekąski, aby całkowicie poddać się przyjemności gianduia.
Tylko naturalne składniki: starannie wyselekcjonowane surowce.
Orzechy laskowe są ostrożnie kontrolowane od dostawcy do konsumenta w celu wykorzystania maksymalnej świeżości aromatycznego smaku i zapachu.
Pernigotti jest przeciwny stosowaniu uwodornionych tłuszczów pochodzących z przemysłowej ponownej kompozycji cząsteczek. Proces ten wiąże się z ryzykiem wytwarzania tłuszczów trans, które zwiększają "zły" poziom cholesterolu we krwi.
Wszystkie produkty cukiernicze są wolne od oleju palmowego. Ten wybór został podjęty kilka lata temu, nie wynika to ze zjawiska medialnego, ale z chęci wykorzystania cennych składników, aby mieć najlepsze receptury o naturalnym smaku.
Wszystkie produkty sygnowane Pernigotti są bezglutenowe.
Cała gama Pernigotti nie ma sztucznych aromatów.
Historia czekolady Gianduiotto sięga 1851 r. i narodziła się w Turynie, gdzie zostały wprowadzone jako nowy rodzaj czekolady mlecznej lub deserowej z orzechami laskowymi z Piemontu. Dziś Gianduiotto jest niezwykle popularnym przysmakiem dla smakoszy, który osiągnął światową sławę.
PRODUKT DOSTĘPNY W SPRZEDAŻY DETALICZNEJ
TYLKO U NAS! MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI OD: 02.10.2018 r.