Costa d'Oro – włoska oliwa z oliwek Extra Vergine 3l
Costa d’Oro „L’Extra” to oliwa extra virgin o delikatnej konsystencji, łagodnym smaku i lekkich nutach owocowych…
To najbardziej uniwersalna z naszych oliw. Doskonale komponuje się z risotto, makaronami, zupami, daniami na zimno, grillowanymi mięsami i warzywami.
Świetnie nadaje się do wszystkich potraw kuchni śródziemnomorskiej.
Oliwa z oliwek najwyższej kategorii otrzymywana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Otrzymywana z oliwek zbieranych i tłoczonych we Włoszech.
Składniki:
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM I SUCHYM MIEJSCU. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Najlepiej spożyć przed 12/2023.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 822 kcal
Tłuszcz 91 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Wyprodukowano we Włoszech.