Włoska mieszanka ciasta do wypieku pizzy, chrupiąca - Catari
Pizza Catari Croccante to włoska gotowa mieszanka na pizzę. Croccante znaczy po włosku chrupiące - z tej mieszanki wyjdzie Wam cienkie, chrupiące, ale nie twarde ciasto. Mieszanka Pizza Catari to produkt włoski, gotowy do użycia dla osób, które nie mają czasu na robienie ciasta na pizzę od podstaw. Mimo tego, że jest to tzw. "gotowiec", ma bardzo dobry, naturalny skład. Skład mieszanki: mąka na pizzę typu 00, mąka kukurydziana, odtłuszczone mleko w proszku, sól, cukier. W składzie nie ma nic sztucznego.
Kartonik mieszanki starczy na przygotowanie 2-3 średnich pizz w warunkach domowych. Jak użyć mieszanki? To bardzo proste. Wymeszaj zawartość kartonika z 135 ml wody oraz dwiema łyżkami oliwy. Możesz to zrobić ręcznie formując elastyczne ciasto, albo w mikserze na wolnych obrotach. Gotowe ciasto odstaw na 25 minut. Po tym czasie znowu je zamieszaj i porozkładaj na blachy: okrągłe lub jeżeli wolisz - na prostokątne. Odczekaj 15 minut i nałóż na pizzę swoje ulubione składniki, a na ciasto sos. Czas pieczenia zależy od tego, jaki masz piekarnik. Zasada przy pieczeniu włoskiej pizzy jest zawsze taka, by piec ją jak najkrócej w jak najwyższej temperaturze.
Gotowa mieszanka na włoską pizzę to włoski produkt, stworzony we Włoszech, w 100 procentach z włoskich składników.