Włoska babka z kremem waniliowym i ptysiami Profiteroles - Bauli 750 g
Bauli
Colomba di Pasqua to włoskie wielkanocne drożdżowe ciasto świąteczne.
Bogate ciasto drożdżowe formowane na kształt gołębicy z rozłożonymi skrzydłami (colomba), chrupiący cukier puder, duża ilość migdałów, jajka, mąka, mleko i bezgraniczna pasja: oto prosty przepis na wyjątkowe ciasto wielkanocne o bogatym, otulającym smaku.
Ciasto wielkanocne jest owocem historii, która nie zmieniła się od ponad czterdziestu lat.
Miękkie ciasto Colomby wypełnione jest pysznym kremem waniliowym i pokryte najlepszą mleczną czekoladą.
Na wierzchu znajdują się pyszne ptysie Profiteroles.
Chrupiąca polewa czekoladowa jest wstępem do wyjątkowej mieszanki smaków: waniliowego kremu i pysznych ptysi wypełnionych kremem cytrynowym.
Składniki: mąka pszenna typ "0", cukier, czekolada mleczna (17,7%) (cukier, masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, masa kakaowa, masło, emulgatory: lecytyna SOJA, aromaty), świeże jajka, syrop glukozowo-fruktozowy, masło, drożdże naturalne, czekolada (2,5%) (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, masło, aromaty, emulgatory: lecytyna sojowa), odtłuszczone mleko w proszku, olej słonecznikowy, alkohol, żółtko jaja, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; tłuszcz palmowy, aromaty, sól, substancja zagęszczająca: pektyna; napar ze skórki cytrynowej, substancje konserwujące: sorbinian potasu, aromat naturalny, substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu.
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 100 g
Wartość energetyczna : 1724 kJ / 412 kcal
Tłuszcz : 19g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11g
Węglowodany : 51g - w tym cukry 31g
Białko : 6,6g
Sól : 0,4g
Włoska babka wielkanocna Colomba z kremem waniliowym i ptysiami Profiteroles - Bauli 750 g