Włoska babka z kremem pistacjowym i z orzechów laskowych - Panettone GranCremoso con Crema Pistacchio e Gianduia
Motta Panettone GranCremoso con Crema Pistacchio e Gianduia to wypiekana według tradycyjnej receptury włoska babka bożonarodzeniowa z dwoma pysznymi kremami. Krem pistacjowy i kremem z orzechów laskowych, którymi została wypełniona puszysta babka świąteczna to doskonałe połączenie włoskich smaków. Najwyższa jakość składników i wypiekanie Panettone według tradycyjnej receptury, z użyciem nowoczesnych technologii to gwarancja pysznego deseru na wigilijnym stole.
Przed podaniem umieść babkę na minimum godzinę w ciepłym miejscu, najlepiej przy grzejniku. Dzięki temu Panettone będzie jeszcze smaczniejsza.
Skład: mąka pszenna typ „0”, cukier, świeże jaja, masło (mleko), syrop glukozowo-fruktozowy, gorzka czekolada 6,2% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), drożdże naturalne (pszenne), siekana czekolada 1,6% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty), emulgatoy: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, pasta z orzechów laskowych 1,1%, alkohol, kakao w proszku 0,7%, olej słonecznikowy, olej palmowy, aromaty, sól, pasta pistacjowa 0,4%, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, masło kakaowe, substancje zagęszczające: pektyna, substancje konserwujące: sorbinian potasu, barwniki: koncentrat dyniowy, koncentrat spiruliny, koncentrat marchwiowy. Może zawierać inne orzechy, gorczycę.