Pandoro i Panettone to tradycyjne włoskie drożdżowe babki. Pandoro ma kształt gwiazdy, podczas gdy panettone jest okrągła. Obie babki to nieodłączny element włoskich świąt Bożego Narodzenia. Można je znaleźć w niezliczonych wariantach smakowych , od klasycznej, po najbardziej wymyślne, z kremami, czekoladą, czy alkoholem.
Firma Loison- włoski producent słodyczy – cieszy włoskie podniebienia od roku 1938. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem ze względu na przepiękny design opakowań. Różnego rodzaju ciasteczka, torciki, czy świąteczne babki będą doskonałym pomysłem na smaczny i elegancki prezent nie tylko świąteczny.
Babka Panettone z kremem czekoladowym i kawałkami czekolady to propozycja dla większych łasuchów. Babka jest słodka i wilgotna, choć puszysta.
Skład: Mąka pszenna, Jaja od kur z wolnego wybiegu, krem czekoladowy ( 15%) (cukier, woda, syrop glukozowy, ciemna czekolada(5%) (pasta kakaowa, cukier, odtłuszczone mleko w proszku), odtłuszczone mleko w proszku, żółtko jaj, masło(MLEKO), alkohol etylowy, zagęszczacz: skrobia modyfikowana, kakao w proszku (2%), konserwant: sorbinian potasu), cukier, Masło (MLEKO) (9%), Kawałki gorzkiej czekolady (8%) (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalne aromaty) Kakao min: 51%, naturalne drożdże, emulgator : mono i diglicerydy kwasy tłuszczowe pochodzenia roślinnego, cukier inwertowany, żółtko , naturalne aromaty.
Alergeny : PSZENICA, JAJA, MLEKO, SOJA, możliwa obecność orzechów.
Tabela wartości odżywczych na 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1599kJ/381kcal
- Tłuszcz 17g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g,
- Węglowodany 49 g w tym cukry 27 g,
- Błonnik 1,6 g
- Białko 7,3 g,
- Sól 0,64g.
Data minimalnej trwałości : lipiec 2024